Hiekkalaatikkopalvelu – vastavuoroista lastenhoitoapua vaivattomasti

Ongelman kuvaus:

Aikataulujen järjestäminen lapsellisen perheen arjessa on hankalaa. Nopealla varoitusajalla hoitajan löytäminen voi olla vaikeaa, vaikka samassa yhteisössä voisi löytyä useitakin mahdollisia hoitopaikkoja.

Ratkaisuehdotus:

Huoltajien välinen informaatiokanava, jossa käyttäjä voi ilmoittaa tarvitsevansa apua lasten hoidon kanssa tai vaihtoehtoisesti ilmoittautua vapaaehtoiseksi auttamaan muiden perheiden lasten kanssa. Huoltajien lisäksi apuaan voi tarjota myös useat Jokeri-käyttäjät, jotka ovat esimerkiksi sidosperheiden isovanhempia tai lastenhoidosta kiinnostuneita nuoria, jotka ovat saaneet kutsun joltain sidosperheen jäseneltä järjestelmän käyttäjäksi.

Sidosryhmät:

Huoltaja – Emma, kotiäiti, 28

Emma viettää aikansa arkipäivisin kotona kahden lapsen kanssa. Hänen mielestään kaupassakäynti ja ruoanlaitto olisi huomattavasti helpompaa, jos lapset voisivat leikkiä pihalla sillä välin ilman hänen tai puolisonsa välitöntä läsnäoloa. Toisinaan tulee myös tilanteita, jolloin tulee äkillisiä menoja ja isoäiti ei pääsekään käymään. Emma käy hiekkalaatikolla lastensa kanssa aamupäivisin ja voisi hyvinkin katsoa myös useamman lapsen perään, koska leikkipiha on aidattu.

 • haluaa tutustua muihin asuinalueen lapsiperheiden huoltajiin
 • haluaa lastenhoitoapua yhteisön muilta perheiltä myös lyhyellä varoitusajalla
 • haluaa ilmoittautua vapaaehtoiseksi auttamaan myös muiden lastenhoidon kanssa
 • haluaa sopia helposti yhteisistä aktiviteeteista muiden perheiden kanssa

Lapsi – Jarkko,3v

Jarkko ei pidä ostoksilla käynnistä ja ruokakärryissä istumisesta, vaan haluisi mieluummin olla leikkimässä muiden pihapiirin lasten kanssa.

Jokeri-Jarkon mummi

Jarkon mummilla on paljon vapaata aikaa ja kiinnostusta viettää sitä lasten seurassa. Elvi asuu tyttärensä Emman naapurissa ja on osa-aikaeläkkeellä.

 • haluaa ajanvietettä/virikkeitä
 • haluaa olla tekemisissä lasten kanssa

Vaihtoehtoja ongelman ratkaisemiseksi

Olemassa oleva vaihtoehto:

 • yhteydenpito puhelimitse
 •  parvekkeelta huutelu

Teknisempi ratkaisu:

 • fb-app, jossa yhteisö voi ryhmittyä ja hoitaa yhteydenpidon yksinkertaisella käyttöliittymällä

Substituutio:

 • seurakunnan lapsiparkki aseman vieressä, johon voi tuoda lapset hoitoon

Tärkeimmät prosessit

Tärkeimmät kilpailijat:

Aikapankit – Lapsiparkit – Yksityiset lastenhoitajat

Erottautuminen kilpailijoista:

 • Suppea yhteistö, hoitajat lähellä ja tuttuja
 • Matala kynnys pyytää apua ja olla avuksi, ei rahaliikennettä
 • Mahdollisuus saada apua lyhyellä varoitusajalla
 • Joustavat aikataulut

 Käyttötapaukset

Product backlog

 1. Admin haluaa perustaa uuden yhteisön
 2. Admin haluaa muokata yhteisön tietoja
 3. Hoitaja haluaa ilmoittaa olevansa käytettävissä tiettyyn aikaan
 4. Hoitaja haluaa ilmoituksen hoitoon tulevista lapsista
 5. Huoltaja haluaa ilmoittaa tuovansa lapsensa hoitoon hoitajan ilmoittamana ajankohtana
 6. Huoltaja haluaa laittaa pyynnön hoitajan tarpeesta

4,784 thoughts on “Hiekkalaatikkopalvelu – vastavuoroista lastenhoitoapua vaivattomasti

 1. If you’re still on the fence: grab your favorite earphones, head down to a Best Buy and ask to plug them into a Zune then an iPod and see which one sounds better to you, and which interface makes you smile more. Then you’ll know which is right for you.

 2. Someone essentially assist to make critically posts I might state. This is the very first time I frequented your web page and to this point? I amazed with the analysis you made to make this actual submit incredible. Excellent task!

 3. Wonderful site. Lots of helpful information here. I am sending it to several pals ans also sharing in delicious. And certainly, thanks to your sweat!

 4. After looking at a number of the articles on your web page, I truly like your technique of blogging. I bookmarked it to my bookmark website list and will be checking back in the near future. Please check out my web site too and tell me your opinion.

 5. Excellent blog you have here.. It’s hard to find excellent writing like yours nowadays. I honestly appreciate people like you! Take care!!

 6. I’m impressed, I must say. Rarely do I come across a blog that’s both educative and amusing, and let me tell you, you have hit the nail on the head. The problem is something which too few men and women are speaking intelligently about. I’m very happy that I came across this in my hunt for something relating to this.

 7. You have made some good points there. I checked on the internet to learn more about the issue and found most individuals will go along with your views on this website.

 8. A fascinating discussion is worth comment. I do believe that you ought to write more on this subject matter, it might not be a taboo matter but typically folks don’t speak about these topics. To the next! All the best!!

 9. Oh my goodness! Incredible article dude! Thanks, However I am experiencing difficulties with your RSS. I don’t understand the reason why I can’t join it. Is there anybody having the same RSS issues? Anybody who knows the solution can you kindly respond? Thanks!!