Laatutyökalut kaikille kohtuuhintaan

Ongelman kuvaus

Kerrostaloasujilla tarve työkaluille on satunnaista ja säilytystilat rajalliset. Työkalujen lainaaminen naapureilta koetaan ehkä nykymaailmassa kiusalliseksi ja naapureille lainaaminen riskialttiiksi. Monet haluaisivat ostaa laadukkaita työkaluja, mutta vähäisen käyttötarpeen vuoksi se tuntuu turhan suurelta investoinnilta ja moni päätyy lopulta kuitenkin halpistarjontaan. Naulat, ruuvit, taulukoukut, proput yms. tulevat kalliiksi pienissä pusseissa ostettuina ja pussinloppuja jää pyörimään nurkkiin.

Ratkaisuehdoitus

Taloyhtiön yhteiskäyttöinen työkaluvarasto, joka pitää kirjaa lainatuista tuotteista ja niiden lainaajista. Työkalut ovat laadukkaita, ne on vakuutettu järjestelmän toimesta, huolletaan ja uusitaan määräajoin tai tarpeen mukaan. Varaston yhteydessä on ruuvikioski, jossa sopivan kattava valikoima erilaisia pieniä tarvikkeita. Järjestelmän Internet-palvelussa mahdollista tarkistaa, kenellä työkalut ovat parhaillaan, jättää palautuspyyntö, viestiä käyttäjien kesken ja tehdä ilmoitus työkalun vahingoittumisesta tai huollon tarpeesta. Taloyhtiö voi syöttää järjestelmään talon rakenteisiin liittyviä tietoja asuntojen pienten muutostöiden helpottamiseksi.

Sidosryhmät

Järjestelmään osallistumisen hyödyt sidosryhmille:

Asukas

 • saa käyttöönsä kattavan valikoiman laadukkaita työkaluja.
 • saa uudelleen käyttöönsä tarpeettomaksi käyneiltä työkaluilta vapautuvaa varastotilaa.
 • saa työkalujen käyttöön palveluntarjoajan pikaoppaan tavallisimpiin kerrostaloasujan käyttötarkoituksiin sekä työkalujen täydellisen käyttöohjeen sähköisessä muodossa.
 • saa mahdollisuuden viestiä taloyhtiönsä muiden asukkaiden kanssa pyytääkseen kädestä pitäen apua johonkin tehtävään.
 • saa nähtäväkseen oman talonsa teknisiä tietoja saadakseen selville, mm. missä sähköjohdot kulkevat ja mitä materiaalia mikäkin seinä on.
 • saa mahdollisuuden vaikuttaa käytettävissä olevaan työkaluvalikoimaan ja uusiin hankintoihin.
 • voi ostaa helposti työkalujen lainaamisen yhteydessä juuri tarvittavan määrän sopivia nippeleitä.

Työkalutukku

 • lisää myyntiosuuttaan halpistyökaluliikkeiden kustannuksella.

Taloyhtiö

 • voi välttyä asukkaiden toheloinnista johtuvista ongelmista järjestelmän kautta helposti hoituvan konsultaation avulla
 • nostaa asuntojen arvoa siinä vaiheessa, kun järjestelmän brändäys on lyönyt läpi 😉

Vakuutusyhtiö / työkalujen huoltaja

 • Lisää asiakkaita järjestelmää varten räätälöidyllä vakuutus/huoltopaketilla.

Jakelukanavat ja esimerkkikäyttötapaukset

Tulovirrat

Asukkaat maksavat esim. yhtiövastikkeen yhteydessä kuukausimaksua, joka on riippuvainen työkaluvaraston laajuudesta ja muista sovituista palveluista. Ruuvikioskin laskutus voi toimia esim. puhelinlaskun yhteydessä, kuten joissain juoma-automaateissa, tai käyttäjätilillä olevasta kukkarosta.

Toteutusvaihtoehtoja (jotka voivat toimia rinnakkain)

 • Talonmies/työkaluvastaava varastovahtina: Talonmies syöttää lainatiedot manuaalisesti järjestelmään ja huolehtii työkalujen varastoinnista.
 • Itsepalveluvarasto: Taloyhtiön yhteisissä tiloissa kiinteä erikoisvalmisteinen työkalukomero. Asukas syöttää lainaustiedot päätelaitteelle (varaston kiinteä pääte / matkapuhelin), jolloin työkalun tunnistavan pidikkeen lukitus avautuu ja asukas saa työkalun käyttöönsä.

Product backlog

 1. Taloyhtiö tahtoo tilata käyttöönsä valikoiman valmiiksi vakuutettuja työkaluja.
 2. Asukas tahtoo tunnistautua ja ottaa käyttöönsä tarvitsemansa työkalun.
 3. Asukas tahtoo palauttaa työkalun siten, että palautus on todennettavissa jälkikäteen.
 4. Asukas tahtoo tarkastaa työkalun sijainnin kotoa käsin.
 5. Asukas tahtoo tehdä ilmoituksen viallisesta työkalusta.
 6. Asukas tahtoo ostaa tarvittavan määrän ruuveja yms. hakiessaan työkaluja.

674 thoughts on “Laatutyökalut kaikille kohtuuhintaan

 1. Tuohon itsepalveluvarastoon liittyen muistui mieleen tällainen uutinen Helsingin uusiin kaupunkipyöriin liittyen:
  http://yle.fi/uutiset/uuden_kaupunkipyoran_anastaja_jaa_kiinni_teostaan/5405125
  “Niiden kuntoa kontrolloitaisiin siten, että kun pyörä tuodaan telineeseen, niin pyörän toimivuus testataan tietojärjestelmällä. Jos jokin on rikki, huolto tulee paikalle.”
  Jos ei nyt ihan tuohon kunnontestaukseen riittäisi paukut, niin ainakin sen pitäisi olla mahdollista, että pidike tunnistaa: “kyllä, tämä on se nimenomainen työkalu, joka tästä telineestä on lainattu.”

 2. This is a appropriate weblog for everyone who is would like to find out about this topic. You already know much its virtually hard to argue to you (not that I really would want…HaHa). You actually put a whole new spin with a topic thats been revealed for decades. Great stuff, just excellent!

 3. Muunna YouTube -suosikkivideosi ilmaiseksi mp3 -musiikkiin Youtubesta mp3 Helppokäyttöinen, muunna kaikki youtube-, dailymotion-, vimeo-, twitch-, vevo- ja metacafe -videot mp3 -musiikkitiedostoiksi. Lataa tulos automaattisesti.

 4. Muunna YouTube -suosikkivideosi ilmaiseksi mp3 -musiikkiin Youtubesta mp3 Helppokäyttöinen, muunna kaikki youtube-, dailymotion-, vimeo-, twitch-, vevo- ja metacafe -videot mp3 -musiikkitiedostoiksi. Lataa tulos automaattisesti.

 5. Muunna YouTube -suosikkivideosi ilmaiseksi mp3 -musiikkiin Youtubesta mp3 Helppokäyttöinen, muunna kaikki youtube-, dailymotion-, vimeo-, twitch-, vevo- ja metacafe -videot mp3 -musiikkitiedostoiksi. Lataa tulos automaattisesti.

 6. Unquestionably believe that which you said. Your favorite reason appeared to be on the web the easiest thing to be aware of. I say to you, I certainly get irked while people consider worries that they just do not know about. You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side-effects , people could take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

 7. you’re truly a good webmaster. The web site loading speed is amazing. It kind of feels that you are doing any unique trick. Also, The contents are masterwork. you’ve performed a magnificent activity on this matter!

 8. One other important component is that if you are an elderly person, travel insurance for pensioners is something that is important to really take into consideration. The mature you are, the harder at risk you are for permitting something undesirable happen to you while in another country. If you are not covered by many comprehensive insurance plan, you could have a number of serious difficulties. Thanks for giving your suggestions on this website.

 9. Wow that was unusual. I just wrote an extremely long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyways, just wanted to say excellent blog!

 10. Currently it looks like WordPress is the best blogging platform available right now. (from what I’ve read) Is that what you’re using on your blog?

 11. I like the valuable information you provide in your articles. I抣l bookmark your blog and check again here frequently. I am quite certain I抣l learn plenty of new stuff right here! Good luck for the next!

 12. There are some attention-grabbing closing dates in this article but I don抰 know if I see all of them middle to heart. There may be some validity but I will take hold opinion till I look into it further. Good article , thanks and we want more! Added to FeedBurner as effectively

 13. Hi, i think that i saw you visited my website so i came to 搑eturn the favor?I’m trying to find things to enhance my web site!I suppose its ok to use some of your ideas!!

 14. There are definitely a variety of details like that to take into consideration. That could be a nice level to carry up. I supply the ideas above as basic inspiration however clearly there are questions just like the one you deliver up the place a very powerful factor will be working in trustworthy good faith. I don?t know if best practices have emerged around issues like that, but I am positive that your job is clearly recognized as a fair game. Both girls and boys really feel the affect of only a moment抯 pleasure, for the remainder of their lives.

 15. Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this before. So nice to search out any person with some authentic ideas on this subject. realy thanks for starting this up. this website is one thing that is wanted on the web, somebody with a little bit originality. helpful job for bringing one thing new to the internet!

Leave a Reply

Your email address will not be published.