Reikä sifongissa – huomaamaton parsinta hiuksella

Tässä menetelmässä reikä parsitaan hiuksella eikä ompelulangalla tai kynsilakalla. Tämä tekniikka sopii parhaiten pienten reikien korjaamiseen sekä ohuissa että läpikuultavissa kankaissa. Sifongin lisäksi tekniikkaa voi hyödyntää organzaan, voileehen tai nylon-sukkahousuihin. Käytä tummia hiuksia tummien vaatteiden korjaamiseen ja vaaleita hiuksia vaaleiden kankaiden korjaamiseen. Parsinta suoritetaan työn oikealla puolella, koska silloin voidaan parhaiten seurata korjauksen onnistumista.

Ohje pohjautuu Irja Teerisuon (1952, 36–38) teoksessa Hoida oikein vaatteesi esittämään kankaan suoran repeämän parsintaohjeeseen.

Kuva2

Tarvikkeet:

  • Sakset
  • Lyhyt, ohut ja terävä ompeluneula
  • n.30-40cm pitkä hius (esimerkissä käytetty vaaleata hiusta)

Vaihe 1
Aloita pujottamalla hius neulansilmästä. Lankaa ei päätellä, mutta jätä n.4cm pätkä hiusta ”langanpääksi”.  Poimi mahdollisimman monta kudelankaa koko reiän pituudelta alhaalta ylöspäin. Korjauksesta tulee kestävämpi, jos poimit kuteita myös muutaman millimetrin reiän ympäriltä (ehjästä kankaasta).

3Vaihe 2
Toista edellinen vaihe, mutta vaihda suuntaa. Poimi nyt kudelangat ylhäältä alaspäin.

Vaihe 3
Vaiheita 1 ja 2 toistetaan kunnes olet käsitellyt reiän koko pituuden ja muutama millimetri reiän ympäriltä.

Kuva1

Vaihe 4
Seuraavaksi neulalle poimitaan mahdollisimman paljon loimilankoja (reiän leveys + muutama millimetri sen ympäriltä). Työskennellään oikealta vasemmalle.

5

Vaihe 5
Poimi loimilangat kuten vaiheessa 4, mutta vaihda suuntaa, eli nyt poimitaan loimilangat vasemmalta oikealle.

6

Toista vaiheita 4 ja 5 kunnes reiän leveys ja muutama millimetri reiän ympäriltä on käsitelty.

Vaihe 6
Reikä on nyt korjattu ja voit tarvittaessa hieman vetää hiuksen molemmista päistä, jos ommel on löystynyt. Muussa tapauksessa voit päättää työn leikkaamalla ylimääräisen hiuksen pois.

Kuva3

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *