Synkronointia ja testausta

Kirjoitin eilen sen, mikä oli kriittistä. Tänään voisi kirjoitella vähän muitakin kuulumisia.

Järjestelmä oli siis pystyssä jokseenkin aikataulun mukaisesti kesäkuun alussa, ja sen jälkeen on tehty postien kopiointeja vanhasta järjestelmästä uuteen. Yhteen isoon siirtoajoon kului kolmisen vuorokautta, ja päivityajoihin näyttäisi aina kuluvan noin vuorokausi. Ensimmäiset siirrot tehtiin siten, että replikajärjestelmä Kumpulassa ei vielä ollut pystyssä. Sitten sekin nostettiin pystyyn, kaikki käyttäjät ja bulletin boardit synkronoitiin (tähän meni pari vuorokautta), ja loput synkronointiajot on tehty replikoitavaan järjestelmään.

Ongelmiakin on tullut vastaan, nimittäin sellaisia, jotka saattoikin havaita vasta täysikokoisesta järjestelmästä. Ehkä eniten harmia aiheutti sellainen pieni suunnitteluvirhe sähköpostiohjelmistossa, josta seurasi, että aina yhtä Cyrus-parven jäsentä pystytettäessä se ensin poisti sähköpostikansiolistastaan tiedot kaikilla parven muilla jäsenillä sijainneista postikansioista – ja sitten kopioi ne takaisin. Tämä kuitenkin saatiin korjatuksi, ja järjestelmän uudelleenkäynnistykseen menevä aika on taas järkevä. Nämä synkronointiajot ovat kyllä olleet varsin mainiota kuormitustestausta.

Kaiken kaikkiaan järjestelmä toimii hyvin ja nopeasti. Maanantaina tehdyn järjestelmällisen testauksen yhteydessä tuli varmistetuksi, että normaalit toiminnot onnistuvat kaikilla tuetuilla Windows-asiakasohjelmistoilla. Jo aiemmin oli varmistuttu, että järjestelmä toimii myös ainakin Pinen, Muttin, GNUsin ja Linux-Thunderbirdin kanssa. Niin, ja Webmail-asiakasohjelmisto IMPin.