Yksityiskohdista rakentuu kokonaiskuva

Kirjoittaja: Samuel Kurtén

Yksityiskohdat voivat auttaa meitä ymmärtämään tiettyjä kysymyksiä tai isompiakin ongelmia. Kun yritämme 3D-mallin avulla paremmin ymmärtää laivan fyysistä tilaa ja sitä miten tilaa on käytetty, joudumme lähteiden kautta rakentaamaan mallin niin tarkasti kuin vaan voimme ja osaamme. Itse olen yrittänyt luoda tykin mallin, jonka kautta voisi paremmin tuoda esiin minkälaisesta taistelulaivasta on ollut kyse.

Olen humanistina joutunut käyttäämään aivan uusia tietokoneohjelmia, joista en ennestään tiennyt juuri mitään. Ensin yritin luoda tykin autocad-ohjelmalla, mutta huomasin sitten, että  Sketchup-ohjelmalla sain nopeammin tuloksia aikaan. Sketchup on yksinkertaisempi 3D-ohjelma ja kaiken lisäksi valmiin tykin voi syöttää autocadohjelmaan jossa sitä vielä voi muokata. Sain apua arkkitehtiystävältäni, mutta myös internetistä löytyi paljon ohjeita ja ns. ”tutorial- videoita”. Onneksi ryhmässämme oli monenlaista osaamista mikä mahdollisti tällaisen työn. Ryhmässä voi käyttää kaikkia mahdollisia vahvuuksia ja lyödä niitä yhteen.

Totesimme, että tutkimusten ja kirjojen kautta yleensä avautuu paljon ja niistä löytyy paljon tietoa, mutta tietyt yksityiskohdat tai vaikkapa tapahtumat voisi 3D-mallin tai esimerkiksi pienoismallin kautta saada paremmin esiin. Lähestymistapa sopi hyvin ryhmällemme, koska yritimme ymmärtää, miten laivan tilaa on käytetty ja minkälainen St. Nikolai oikein oli ennen uppoamistaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *