Praktiskt

Konferensplats
Konferensen äger rum på Helsingfors universitets Centrumcampus i det s.k. Forsthuset, Fabiansgatan 39/Unionsgatan 40. Orienteringskarta över Helsingfors.

Lunch och middag
Var och en organiserar sin lunch själv. På konferensplatsen finns en unirestaurang och i de närmaste kvarteren många andra ställen att välja på. Vi kommer att dela ut information om några lunchrestauranger på konferensen. Middagen äger rum kvällen 15/9: anmäl dig vänligen till den och betala middagskort (40 e) i samband med din anmälan till konferensen.

Hotell
Några av hotellen som ligger i närheten av universitetet:

Radisson Blue Plaza Helsinki ****
Mikaelsgatan 23

Sokos Hotell Helsinki ***
Glogatan 8

Hotell Arthur ***
Berggatan 19

Fler hotell i Helsingfors finns att hitta t.ex. här.

Transport till och från flygplatsen
Närtågen I och P kör mellan Helsingfors-Vanda flygfält och Helsingfors centrum, restiden är ungefär 30 minuter. Dessutom åker lokalbussarna 615 och 617 samt Finnair City Bus till och från flygfältet. Bussresan tar ca. 30-40 minuter. Biljetterna för lokaltrafik kostar 5,50€ och Finnairs flygbuss kostar 6,20€. Reseplaneraren för Helsingfors lokaltrafik.

Taxiresan från flygplatsen till Helsingfors centrum tar cirka en halvtimme och kostar kring 50 €.

Sevärt i Helsingfors
Campusbiblioteket i centrum
Det nya huvudbiblioteket öppnades i det så kallade Kaisa-huset på Fabiansgatan 30 i september 2012. Byggnaden har en rätt imponerande exteriör och interiör och en fin utsikt från sjunde våningens terrass över Helsingfors klassiska centrum.

Kajsaniemi botaniska trädgård
Helsingfors universitets botaniska trädgård i Kajsaniemi ligger bara ett stenkast från Forsthuset. Den perfekta platsen för en liten promenad!

Nationalbiblioteket
Det nyligen renoverade Nationalbiblioteket på Unionsgatan 36 är en del av Carl Ludvig Engels nyklassicistiska centrumplan och berömt för den vackra interiören i entréhallen.

Ateneum
I Konstmuseet Ateneum kan du njuta av Finlands äldsta och mest omfattande konstsamling. Museet ligger i hjärtat av Helsingfors centrum, mittemot Järnvägstorget.

Kiasma
Museet för nutidskonst samlar i första hand verk som representerar samtidskonsten i Finland och de närliggande regionerna. Ligger också i närheten av Järnvägstorget.

Se t.ex. Visit Helsinki för mer information.