Ongelmia ja korjauksia blogisivustoilla viimeisimmän päivityksen jälkeen

Blogisivustoilla tehtiin tiistaina 27.2. päivitys, jonka jälkeen myös blogipalvelun ulkoisilla sivustoilla siirryttiin käyttämään suojattua https-yhteyttä. Tässä yhteydessä monessa blogissa on ilmennyt joitain erikoisuuksia. Alla on listattu tunnettuja ongelmia ja helppoja korjaustoimenpiteitä.

Jos näistä ei ole apua tai tarvitset muuta apua, laita rohkeasti meiliä osoitteeseen opetusteknologia@helsinki.fi.

Ylätunnisteen kuva on kadonnut / palautunut teeman oletuskuvaksi

Kuva on edelleen tallessa ja sen voi käydä ripustamassa paikalleen (vähän teemasta riippuen mutta yleensä) kohdasta Ulkoasu > Mukauta > Otsakkeen media.

Päävalikko on räjähtänyt ja valikkohierarkia tiessään

Tässä samoin valikko on tallella, mutta unohtanut asemansa päävalikkona. Etsi ko. valikko kohdasta Ulkoasu > Valikot ja määritä klikkaa se ensisjaiseksi.

Sivupalkkien tai alatunnisteiden sisältö puuttuu tai siellä näkyy teeman oletussisältö

Sivupalkit näyttävät joissain blogeissa kadonneen kokonaan. Auts. Nämä pitäisi olla melko yksinkertaista napsutella takaisin kohdasta Ulkoasu  > Vimpaimet. Jos jossain blogeissa on ollut sivupalkissa jotain monimutkaisempaa ja vaikesti uudelleentuotettava, ole yhteydessä osoitteeseen opetusteknologia@helsinki.fi, niin katsotaan mitä asialle voidaan tehdä.  (Ennuste: ei mitään.)

Koko sivusto on kadonnut. Puff!

Muutama ikivanha teema on lakannut kokonaan toimimasta, jonka vuoksi näitä teemoja käyttävät sivut tarjoavat tyhjää. Näin on tapahtunut kerran aiemminkin, ja korjauskeino on sama: Kirjaudu sisään blogisi päivitysympäristöön ja valitse uusi ulkoausteema. Jo oli aikakin! Uusi yliopistoteema esimerkiksi on aika komea.

AddToAny-jakonappien tilastot ovat nollautuneet

….mutta ovat onneksi helposti palautettavissa.