Kuin kotiinsa palaisi

Ensimmäinen luento Kehitysmaatutkimusta sitten lopputalven. Ah! Kyllä tämä on sitä minulle ominta. Toivottavasti aine kestää syrjähyppyni psykologian puolelle. Tuli onneksi selvitettyä sekin, että kirjatenttikin onnistuu, jos kurssi on muuten liian epäsopiva meikäläiselle.

Tämä nyt alkanut Kehitysmaatutkimuksen kurssi vaikuttaa mielenkiintoiselta. Ensinnäkin kurssi käydään englanniksi, toisekseen olemme paljon toistemme seurassa pienellä porukalla, koetta ei ole. Ihanaa!

Pidämme opintopäiväkirjaa, teemme 20 minuutin esitelmän meille annetusta artikkelista, vietämme viikonlopun seminaarissa ruotien klassikkoleffaa ja kirjoitamme noin 5000-sanaisen esseen. Just minua! Se oivallus, kun saa tehdä omalla tavallaan, ominta aihetta. Tätä on opiskelu parhaimmillaan!

Toivotan kollegoilleni antoisaa syksyä uuden tiedon parissa! Minä ainakin uhkun ja puhkun intoa! Pääsen taas katsomaan maailmaa lukuisista vinkkeleistä ja pääsen pois noiden järkälemäisten tenttikirjojen luota dialogiin, pohdintaan ja vapaaseen kirjoittamiseen.