Kuin karkkikaupassa taas – tosin uudessa järjestyksessä!

Onkin vierähtänyt aikaa edellisestä kirjoituksestani. Itse asiassa minun piti kirjoitella jo kevään aikana, mutta paljon on tapahtunut elämässäni. Olen toiminut edelleenkin vapaaehtoistyössä seurakunnassani, mutta toisaalta on ollut terveyshuoliakin. Lisäksi muitakin murheita on ollut, mutta pidän ne itselläni.

Olen katsellut taas näitä tulevia avoimen opintoja suurella mielenkiinnolla. Vaikka itse opiskelenkin tutkinto-opiskelijana sukupuolentutkimuksen maisteriohjelmassa ja kirjoittelen (toivottavasti) maisteritutkielmaani, pitää minun suorittaa muita opintoja, joita teen avoimessa yliopistossa. Haaveilen kyllä useista eri opinnoista, mutta omien rajojen vuoksi täytyy rajoittaa omia ilmoittautumisia. Muutenhan lukisin varmaankin esimerkiksi taiteiden tutkimuksen, taloustieteen ja tilastotieteen opintoja.

Avoimen sivusto on uudistunut keväällä. Aina uudessa järjestelyssä on uutta opittavaa. Mielestäni on mukavaa, kuinka opintokokonaisuudet ovat helposti löydettävissä koulutusohjelmittain. Lisäksi yliopiston siirryttyä Sisu-järjestelmään myös kurssisivut ovat muuttuneet. Kuitenkin on hauskaa ajanvietettä näin koulutusintoilijan näkökulmasta lukea opintojen suurta valikoimaa. Lisäksi uskoisin siitä tiedosta olevan hyötyä loppukesän ja syksyn työrupeamissa, kuten tuutoroinnissa.

Mitä mukavaa on tässä “karkkikaupassa”? Aina voi keksiä jotakin uutta. Jokainen voi herätellä omia mielikuviansa esimerkiksi lueskelemalla opintotarjonnan alustavaa listaa .  

Olipa oma mielenkiintosi euroviisuissa, viestinnässä tai katalaanin kielessä, on mahdollisuuksien kirjo upea. Kaikkea opiskelua tukevaa on olemassa opiskelutaitokursseista aina sivuaineopintoihin asti. Joskus myös itselle erityyppisen aineen opiskelu saattaavaa avartaa ja siinä samassa opiskelutaidot ja oppimiskyky kehittyy. Hiukan oppimiseen viittaavaa muuten on Tekoälyn perusteissa. Oletko jo suorittanut tuon ilmaiskurssin?

Kaikkea hyvää,

t. Jukka

One Reply to “Kuin karkkikaupassa taas – tosin uudessa järjestyksessä!”

  1. On kyllä taas niin mielenkiintoisia kursseja tulossa! Tsemppiä loppukesän ja syksyn opintoihin, Jukka! 🙂

Comments are closed.