Loppusuoralla!

Verkkotenttipäivän aamuna havahduin tyytyväisiin ajatuksiin siitä, että kohta kehitysmaatutkimuksen perusopinnot on jo suoritettu. Enää tämäniltainen tentti ja viimeinen verkkokurssi, ja kokonaisuus on kasassa. Asioiden loppuunsaattaminen on minulle joskus vaikeaa, mutta jokainen saavutus tuokin sitten erittäin hyvän mielen.

Kun viime syksynä aloitin kehitysmaatutkimuksen opinnot, minusta tuntui, että kolme lukukautta oli ihan liian pitkä aika perusopintoja varten. Uudesta aiheesta kiinnostuneen innolla ajattelin, että kyllähän ne kaikki kurssit olisi ehtinyt kahdessa lukukaudessa suorittaa ja ehkä vielä jotain muuta siihen lisäksi. Sen sijaan olen ollut tähän tahtiin tyytyväinen. Kursseissa on ollut tarpeeksi haasteita, enkä oikeastaan usko, että olisin pystynyt järkevästi tekemään yhtään tämän enempää työn ja arjen pyörittämisen ohella.

Ajatuksissa pyörii kuitenkin jo seuraava kiinnostuksen kohde: viestinnän perusopinnot, jotka alkavat ensi keväänä. Onneksi sekin kokonaisuus on jaettu kolmelle lukukaudelle, niin ei tarvitse luulla itsestään liikoja tai stressaantua liian kiivaan opiskelutahdin vuoksi.

One Reply to “Loppusuoralla!”

  1. Onnea perusopintojen suorittamiseen ja tenttiin! Kiinnostuneena luin, että perusopinnot oli jaettu kolmelle lukukaudelle. Elämänkatsomustiedossa ne on jaettu kahdelle ja ymmärtääkseni suoritusaika on myös tuo kaksi lukukautta. Itseäni hieman hirvittää, mitä käy, jos en tuossa kahdessa lukukaudessa ehdikään tehdä kaikkea. Mutta yrittää täytyy.

Comments are closed.