Kansantaloustiedettä!

Edellisestä tentistä on jo melkein kaksi viikkoa ja nyt odotan jännittyneenä tentin arvosanaa. Olihan kyseessä ensimmäinen noin laaja tentti, minkä olen koskaan tehnyt.

Tentin jälkeen lähdimme parin kaverini kanssa Pietariin rentoutumaan, ja pieni rentoutuminen mojitojen merkeissä olikin todella paikallaan.
Valtio-opin kurssit ovat siis paljon laajempia kuin mihin olen tottunut italialaisen filologian laitoksella. Muistettavaa on paljon enemmän ja täytyy todella tehdä töitä tenttien eteen.

Tänään aloitin vihdoinkin lukemaan Naiset, miehet ja talous -kurssin tenttiin. Onneksi minulla on ruhtinaalliset viisi viikkoa aikaa lukea siihen. Koska olen työtön, en voi opiskella täysipäiväisesti, vaan minun on panostettava myös töiden hakuun. Luku-urakkani aloitin tänään Suomen talouspolitiikan pitkä linja -teoksen ensimmäisistä 25 sivusta. Täytyy sanoa, että ne olivat melkoista hepreaa. En ollut koskaan aikaisemmin kuullutkaan sellaisista termeistä kuin ‘rationaalinen valinta’, ‘tarjontahäiriö’ tai ‘toimiva subjekti’ ja nyt pitäisi yrittää ymmärtää niiden merkitys.. En ole koskaan ennen lukenut kansantaloustiedettä ja tämä kurssi oli kansiksen ja valtio-opin yhteinen. Eli suoraan aineopintojen tasolle kansantaloustieteessä! Minä, joka en ole opiskellut lukiossa edes pitkää matematiikkaa! Onneksi kurssin toinen teos on helpompilukuinen, lukaisinkin sen kurssin aikana kerran jo läpi. Sen lisäksi pitäisi lukea vielä kaksi artikkelia. Töitä siis piisaa tämänkin kurssin tiimoilta.

IMG_0124