HEPO valtaa Sosiologia-lehden!

HEPO:n Eeva Luhtakallion ja Tuomas Ylä-Anttilan päätoimittama Sosiologia-lehden tuorein numero (1/2011) pureutuu poliittisen ja moraalisen sosiologian kysymyksiin Laurent Thévenot’n jalanjäljissä. “Poliittinen tässä yhteydessä tarkoittaa muutakin kuin perinteisen politiikan instituutioiden ja tapahtumien ottamista tutkimuskohteeksi.Poliittinen ja moraalinen sosiologia tutkii myös uusia hallinnan ja osallistamisen muotoja, sekä tapoja, joilla toimijat pyrkivät politisoimaan asioita eli nostamaan kohtaamiaan ongelmia julkisiksi kysymyksiksi”, kirjoittavat Luhtakallio ja Ylä-Anttila numeron pääkirjoituksessa. Kyseessä on Sosiologia-lehden ensimmäinen teemanumero.

Lehden avaa itsensä Laurent Thévenot’n artikkeli Oikeutettavuuden rajat. Yhteiselämää koossapitävät sidokset ja niiden väärinkäyttö, jonka on englannista kääntänyt Veikko Eranti.

Numeron muut varsinaiset artikkelit ovat HEPO:laisten käsialaa. Markku Lonkilan artikkeli käsittelee Yhteisyyden kielioppeja helsinkiläisessä ja pietarilaisessa kaupunkiaktivismissa ja Suvi Huikurin artikkeli ilmastosopimuksen oikeuttamista Suomessa ja Intiassa. Eeva Luhtakallio ja Tuomas Ylä-Anttila esittelevät lehdessä Thévenot’n ja Boltanskin oikeuttamisteorian pohjalta kehittämänsä tutkimusmenetelmän, Julkisen oikeuttamisen analyysin.

“Kyseessä on epäilemättä kevään painokkain yhteiskuntateoreettinen kontribuutio” –anonyymi hepolainen.