RAKKAUS & OIKEUDENMUKAISUUS – työpaja hyvästä elämästä

Aika: pe 22.4. klo 9.30-16.30
Paikka: Sali s532, Teologinen tiedekunta (Vuorikatu 3, kerros 5b)
Kenelle: Teologian tutkijoille, teologisesta tutkimuksesta kiinnostuneille (paikka 55 osallistujalle)
Ilmoittautuminen: sähköisellä lomakkeella (työpaja on ensisijaisesti suunnattu tohtorikoulutettaville ja yliopiston henkilökunnalle ja muuhun työelämään ehtineille; jos paikkoja jää, myös perustutkinto-opiskelijat ovat tervetulleita mukaan)

Edellyttääkö hyvän elämän toteutuminen yhteiskunnassa oikeudenmukaisuuden lisäksi rakkautta? Mikä on teologisen tutkimuksen panos hyvän yhteiskunnan rakentamiseen? Mitä on hyvä elämä? Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan Rakkaus ja oikeudenmukaisuus -työpajassa, johon teologisen tiedekunnan hankkeet Reason and Religious Recognition ja CoPassion kutsuvat teologian tutkijat ja teologisesta tutkimuksesta kiinnostuneet.


 

HUIPPUPUHEENVUOROT VIRITTÄVÄT YHTEISEEN TYÖSKENTELYYN

Päivän aikana keskustelu käynnistetään kolmesta avoimesta teemasta:

  • R&O ihmisten välisissä suhteissa: Kumpi oli ensin, sinä vai minä?                                
  • R&O auttamistyössä: Ketä auttaminen auttaa?
  • R&O yhteiskunnassa: Takaako hyvinvointiyhteiskunta hyvän elämän?

Yhteisen työpajatyöskentelyn virikkeeksi ekumeniikan professori Risto Saarinen, filosofian tohtori Heikki J. Koskinen, teologisen etiikan ja sosiaalietiikan professori Jaana Hallamaa, kirkkososiologian professori Anne Birgitta Pessi, teologisen etiikan ja sosiaalietiikan dosentti, apulaisprofessori Ville Päivänsalo ja poliittisen historian professori Pauli Kettunen esittävät oman näkemyksensä teemoista.

TYÖPAJASTA YHTEISKUNNALLISEN KESKUSTELUN AVAUS 

R&O ei ole seminaari, vaan työpaja, jolla on tavoite. Työpajassa muotoillaan yhdessä teologis-yhteiskunnallinen keskustelun avaus. Sen muoto voi olla arvaus tai totuus, teesi tai hypoteesi, pamfletti tai vaikka sonetti. Työpajan aikana pohditaan pienryhmissä, mitä teologinen tutkimus tänään on, ja miten se voisi entistä paremmin rakentaa hyvää elämää ja hyvää yhteiskuntaa.

Työpajan tuotos julkaistaan R&O-nettisivuilla. Tuotoksen perusteella viestitään myös ulkopuolisille rahoittajille, mitä teologiselta tutkimukselta on lupa odottaa.

Työpajaan ovat tervetulleita kaikki tohtorikoulutettavat, tutkijat ja henkilökunta teologisen tiedekunnan kaikilta osastoilta mutta myös kaikki muut, joiden sydän palaa teologiselle keskustelulle. Toivomme, että seminaarin osallistujat ovat ensisijaisesti paikalla koko päivän. Päivä käynnistyy aamupalalla ja päättyy viini- ja mehutarjoiluun.

Osallistu työpajan suunnitteluun.