Finaali

Ahertelu

Nyt olen tekemässä viimeistä julkaisua tästä blogista en tiennyt, että mitä minkälaisen kartan tulisin tekemään, joten tein muutaman tyylikkään kartan QGIS ohjelmalla tämä nytten tulee vähän viime tinkaan, mutta ei voi mitään. Ulkona on kaunis ilma, kun yritän väsätä tätä blogia, mutta ei voi mitään tämän blogin jälkeen 3 periodin hommat ovat pulkassa . 

Bruttokansantuote

 

Bruttokansantuote eli GDP englanniksi on yleisin tapa mitata valtion elintasoa nykyään sana BKT kuuluu kaikkialla. Valtiot pyrkivät kasvattamaan taloutta he puhuvat Bruttokansan tuotteesta, koska se on helppo tapa mitatoa elintasoa valtiosta vaikka se ei aukoton tapa.

 

 

Kartta 1. Kuvassa on valtioden yhteen laskettu BKT Suurimmat valtiot näkyvät siinä. Tämä on tapa mitä suurvallat käyttävät kun puhuvat oman BKT suuruudesta.

 

 

 

Kartta 2. valtioden elintasot näkyvät kartalla. Karassa on heatmap efekti, joka kuvaa asutusta maailmalla ja on karttaa lisätty koska on Coolin näköinen.

 

Etelä-Kiinan meri.

Viimeinen kartta on Poliittinen kartta Etelä- Kiinan meren aluevesistä

 

 

 

Kuva 3. Kartta etelä-Kiinan meeren aluevesistä.

Etelä -Kiinan meri on geopolittisesti herkkä alue nämä kartan valtiot kiistelevät sen aluevesistä. Agressiivisesti Kiina taistelee aktiivisimmin alueesta ja vaati 90 prosenttia merialueesta itselleen. Kiina muunmuassa rakentaa keinotekoisia saaria alueelle.

Lähteet.

 

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005502528.html

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *