Hieman hämmentyneinä, mutta kiitollisina haamumme osoittamasta huomaavaisuudesta ryhdyimme hommiin.
Kirjallisuudesta vastaava ryhmä haki sopivaa taustakirjallisuutta aiheeseemme liittyen. Käytimme niiden ylöskirjaamiseen Zoteroa sekä google docsia, joista jälkimmäistä olemme oppineet pitämään ihan toimivana online suttupaperina, josta keskeisimmät linkit ja ajatuskiehkurat löytyvät helposti. Zotero vaikuttaa oikein hyödylliseltä, tosin ehkä hiukan monimutkaiselta. Toisaalta, jos vain olisi kunnolla aikaa paneutua, niin varmasti ohjelman salat aukeaisivat hetkessä. Tällä hetkellä on hiukan hankaluuksia viitteiden luomisen kanssa, vika saattaa tosin johtua monestakin muuttujasta – käyttäjästä, jumittavasta koneesta tai itse ohjelmasta.
Tilastoryhmä, johon kuului Nuori Maisteri ja R-Aivo, nosti kaulukset ylös, painoi leuan rintaan ja heittäytyi R-ohjelman kimppuun. Heistä kummallekin ohjelma on uusi tuttavuus, mikä heidän mukaansa tulee pitämään edistymistahtimme verrattain verkkaisena ainakin aluksi. Heidän motivaatiosta tihkuvat hahmonsa kuitenkin saivat muun ryhmän vakuuttuneiksi siitä, että taikuutta tulee ilmaantumaan. He latasivat sen kylkeen myös R-studion, sillä se tuntui monen lähteen mukaan lievittävän ”haastavalta” näyttäytyvää työsarkaa. Tilastoryhmäläiset tutustuivat moniin internetistä löytyviin oppaisiin. Puruleluksi valittiin aineisto Eurobarometrista.
Metaryhmä, se olen minä eli LadyKata, lueskeli muutamia artikkeleita aiheeseen liittyen ja veresti heikkoa ymmärrystää R-ohjelmasta. Lisäksi koitin pohtia, miten ryhmän sisäistä kommunikaatiota pystyisi tehostamaan, sillä välillä tuntui ettei ilmastoasenteiden ja yhteiskunnallisen position suhteen välistä tematiikka pohdiskeleva ryhmämme sisäinen viestintä toiminut kaikella sillä lennokkuudella mikä olisi mahdollista. Kävin molempien ryhmien analogisissa tapaamisissa ja uskon, että nyt olemme samalla sivulla samassa kirjassa, niin eiköhän tämä tästä sitten taas.

Pienestä epäselvyydestä ja aikatauluttamisongelmista johtuen anoimme lupaa palauttaa raakaversio paria päivää dl myöhemmin. Pahoittelemme tarvetta tällaisella pyynnölle itsesyytöksien pauhu sisintämme kalvaen.

Tietoa kirjoittajasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *