Julkaisut

Suomalaisen Teologisen Kirjallisuusseuran julkaisut ovat vertaisarvioituja tieteellisiä julkaisuja. Sarjassa julkaistaan monografioita, artikkelikokoelmia ja kännösteoksia. Seuralle voi tarjota käsikirjoituksia ottamalla yhteyttä kustannustoimittjaan isto.peltomaki(a)helsinki.fi. Ensimmäisen yhteydenoton jälkeen prosessi etenee seuraavasti:

  • Johtokunta tekee alustavan päätöksen siitä, sopiiko kirja seuran julkaisusarjaan. Jos kirja vaikuttaa sopivalta, johtokunta valitsee kaksi riippumatonta asiantuntijaa arvioimaan kirjan.
  • Vertaisarviojat lukevat käsikirjoituksen ja antavat siitä lausunnon.
  • Johtokunta tekee päätöksen käsikirjoituksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä lausuntojen perusteella. Tarvittaessa kirja saatetaan hyväksyä sillä ehdolla, että kirjoittaja tekee arvioitsijoiden vaatimat muokkaukset. Kirjoittajat saavat joka tapauksessa lausunnot luettavikseen.
  • Hyväksytyt käsikirjoitukset etenevät toimitusvaiheeseen ja myöhemmin julkaistavaksi. Kirjoittajien on syytä huomata, että käsikirjoituksia on yleensä tarpeen työstää vielä toimitusvaiheessa. Kustantaminen on suhteellisen hidas prosessi ja yleensä ensimmäisen yhtyedenoton jälkeen kuluu 1-2 vuotta ennen kirjan julkaisua.

Otamme mielellämme vastaan käsikirjoituksia eri teologian aloiolta! Jos haluat kysyä jotain julkaisuprosessista, oli rohkeasti yhteydessä seuran sihteeriin.

Seuran julkaisuja myydään seuraavissa paikoissa:

Tiedekirja (Snellmaninkatu 13, 00170 Helsinki, p. 09-635 177).

Jäsenet voivat ostaa Tiedekirjasta seuran julkaisuja jäsenhintaan. 

Lista seuran julkaisuista: https://blogs.helsinki.fi/teologinenkirjallisuusseura/seuran-julkaisut/

Jäsenet voivat ostaa seuran kirjoja myös seuran sihteeriltä. Silloin tällöin toimistolla pidetään kirjamyyntiä, muutoin myyntitilauksen voi tehdä sähköpostitse (stksj (at) pro.tsv.fi). Ilmoitathan tilauksesi yhteydessä osoitteesi, ja tilaamasi kirjat. Kirjojen hintaan lisätään painosta riippuvat postikulut (n. 5€).