Sightseeing! (30.1.2013)

Det var roligt att komma Cecilia Hoiva igen! Jag var inte så nervös än den första gången. Men jag kom liten arg för mig själv eftersom jag inte kunde prata så flytande än den första gången. Det var svårt att komma ihåg ord. Men jag har ändå trevligt med Daisy.

Daisy ville visa huset för mig och mitt par Enni. Hon föreslog en liten promenad inne i huset. Jag och Enni tyckte om idén därför att vi var just satt två timmar på lektioner. Vi tog hissen till sjunde våningen och tittade fint utsikt. Det fanns också bastu i den här våningen. Daisy tycker inte om bastun. Därför hon badar bastu bara sällan. Vi stannade varje våning. ”Vi har sightseeing nu!” sade Daisy och skrattade.  Det fanns så fin vinterträdgård inne i huset! I varje sju våningar fanns det bostader. Postlådorna syndas vackra eftersom det fanns dekorationer på dem.

Daisy sade att hon trivas i Cecilia men luftkonditionering väcka hon varje natt. ”Ingen tror mig”, hon sade ”De tycker att någonting är fel också här.” Hon knackade sitt huvud och skrattade. I vintrarna spelades boccia i vinterträdgård. Daisy gilla inte det men hon har jumpa en gång i veckan. Vi diskuterade litet om mat också. Daisy sade att hon har lagat ”så mycket” mat under sitt liv. Därför att hon nu inte tycker om det. Ibland lagar hon lunch i sin bostad, ibland äter hon på restaurangen Cecilia. Frukost hon gör alltid själv.

Vi hade rolig promenad. Daisy lovade att hon visar sina dockor nästa vecka. Jag orkar inte vänta!

Laura

 

Leave a Reply