Musicmöte

Det var jättetrevligt att besöka förra onsdagen igen Cecilia-hem och möte Berit och andra seniorer. Den här gången diskuterade Berit, min studentkompis Niina och jag ganska mycket on musik. Berit visade oss gamla postkort som hade spår i sig och som man kan spela som en LP-skiva. Hon också visade oss gamla sångböcker som hon hade sparat. Hon berättade att fast hon hade inte haft möjlighet att utveckla sina kunskaper att sjunga hade hon varit i sin tid jättebra att vissla.  Det kunde han nu också jättebra. När hon visslade ”Oksalla ylimmällä” kände vi inte igen sången eftersom det var så gammal men ”Jouluyö, juhlayö” kände vi igen. Berit berättade mera om sitt liv och sade att det viktig i livet att man aldrig lämna sin nästa med ett gräl. Det ska jag säkert komma ihåg i framtiden.

-Riki

Leave a Reply