Här igen!

Idag diskuterade vi om boende och utländer. Erik berättade att han egentligen har bott i många stadsdeler i Helsingfors. Han och sin hunstru har haft en bostad i Eira och Drumsö men numera bor han ensam i Nordsjö. För pensioner finns det billigare hyror i Nordsjö så det lönar sig att bo där. På somrarna besöker Erik Borgå där hans dotter har en villa.

Erik har inte farit så mycket utomlands, bara Sverige och Danmark. Jag frågade om han förstår till exempel normänners dialekter men Erik sade att han alltid inte ens förstår vad österbottningar talar om. Jag och Anna-Sofia berättade honom våra egna resor till New York City. Pappas bror till Erik hade också rest som ung till Amerika men stannade där. Hoppas att jag kunde ha råd göra detsamma och uppfylla min dröm att bo utomlands i framtiden.

Nästa gång ska jag ta med min “stora väska” alltså cello till Cecilia Hoiva och spela något. En av våra studenter frågade om någon kan spela något instrument. Jag tänker att det skulle vara trevligt för oss alla att lyssna på musik för en stund. Vi ska också förmodligen sjunga någon psalm tillsammans. Det låter bra.

Vi ses snart igen!

Leave a Reply