Raporttia kasaan

Olemme saaneet muodostettua tutkimuskysymystämme pidemmälle, ja aikamme kuluu pitkälti aineiston pyörittelyssä. Jotenkin on käynyt niin, että ryhmästämme kukaan ei osaa käyttää tilasto-ohjelmia. SPSS:n käyttö on siis melkoista taiteilua. Joudumme katomaan apua jopa Excelin käyttöön, joten eipä ole vielä paljoa aineistoa, jota analysoida. Vähän hirvittää, kun perjantaina ei ole työpajaakaan, mutta kai me jotenkin saamme loihdittua jotain analysoimisen arvoista yksinämme.

Tutkimme siis kysymystä “Miten sosioekonominen asema vaikuttaa mielikuvaan palkan oikeudenmukaisuudesta?” Aiheesta löytyy mukavasti kirjallisuutta ja kysymys on mielestämme tarpeeksi yksinkertainen. Otimme käyttöön Google Docsin, sillä työn rakentaminen sinne tuntui helpoimmalta vaihtoehdolta: monta ryhmän jäsentä voi muokata raporttia samaan aikaan ja kaikki valmis materiaali pysyy yhdessä paikassa.

Muutkin työkalut ovat olleet ihan hyödyllisiä apuvälineitä työn rakentamiseen, mutta tuntuu, että ne eivät oikein pääse oikeuksiinsa näin lyhyessä työssä – esimerkiksi Zoterosta hyötyisimme varmasti eniten, jos meillä olisi oikeasti paljon lähdemateriaaleja. Kommunikaatiomme on toiminut Facebook-ryhmän kautta hyvin, ja olemme paitsi käyneet jokaisessa työpajassa, myös tavanneet Alexandrian ryhmätyökoneilla maanantaisin.

– Ryhmä 13

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *