11.4.

Rakas päiväkirja,
viikkoni on ollut ihmeellisen inspiroiva. Muistat ehkä, kun kerroin sinulle viikko sitten maahanmuuttokeskusteluun pureutuvasta tutkijaryhmästä, johon sattumalta liityin. Asiat ovat edenneet ensitapaamisen jälkeen niin nopeasti!

Toisella tapaamiskerralla ryhmämme fokus oli jo kirkastunut kuin itsestään, mutta oli ilo huomata, että ryhmämme sisältää monenlaisia kykyjä, jotka voidaan valjastaa oikeaan tutkimustyöhön. Päätimmekin perustaa alajaostot kirjallisuus- ja tilastoanalyysiin. Itse en kompetenssin puutteen takia päätynyt kumpaakaan ryhmään, mutta tutkimuksen sihteerinä koen silti olevani etuoikeutetussa asemassa päästessäni seuraamaan aitiopaikalta äärimmäisen mielenkiintoisen akateemisen tutkimuksen syntyä.

Ilahduttavinta viikolla, ja ryhmämme työn kannalta oleellisinta, oli huomata aiheeseen kohdistuvan kiinnostuksen olevan suurta myös ryhmämme ulkopuolella. Olemmekin perehtyneet aiheeseen liittyvään kirjallisuuteen ja tilastoihin ahkerasti! Vaikka tutkimustyön tuotoksen suhteen kaikki onkin vielä avoinna, on minulla vakaa luotto kanssatutkijoideni kykyyn: kompetenssi yhdistettynä sisäiseen motivaatioon on mahtava voima!

Kirjoitan sinulle taas viikon päästä, ja mikäli pyörät jatkavat pyörimistä samalla vauhdilla, on minulla oletettavasti paljon kerrottavaa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *