Aleksandrian UniTube-studion varaus muuttuu

Lisäys 1.3.2016: Studion varaustilanne (julkinen linkki).
Ylläolevan linkin kautta näkee milloin on tilaa ja milloin varauksia, mutta siitö ei voi varata vaan varaukset tehdään allaolevan ohjeen mukaan.

Vanhan varausjärjestelmän tiloja aletaan siirtää Office365:een ja Aleksandrian UniTube-studion osalta tämä tapahtuu marras-joulukuun vaihteesta, eli 1.12.2015 alkaen tehtävät varaukset tehdään Office365:ssä. Varauksia joulukuulle tai ensivuodelle ei siis enää voi tehdä vanhan varaus.it -osoitteen kautta vaan ne tehdään esimerkiksi Outlookilla tai OWAlla – huoneen nimi on Aleksandria, 233, UniTube-studio ja se löytyy huoneryhmästä Fabianinkatu 28.

Screenshot from 2015-10-27 10:12:25

Helpointa varauksen teko jatkossa on tehdä itselleen oma kalenterimerkintä, niin että valitsee varattavaksi tilaksi tuon yllämainitun (kuva yllä). Jos vaihtoehdoissa ei ole Aleksandrian UniTube-studiota näkyvillä, voi joutua ensin vaihtamaan huoneryhmäksi (room list) Fabianinkatu 28:n. Sen jälkeen huone pitäisi ilmestyä valittavaksi. Kun huone on valittu, näkee sen varaustilanteen valitsemalla oikealta ‘Scheduling Assistant’, jolloin näkee sekä omat että huoneen varaukset vierekkäin.  Lopulta kun varauksen hyväksyy, niin huone lähettää vielä kuittausviestin jossa vahvistetaan varaus (jos ei ollut päällekkäisyyksiä).

Tästä uudesta varausmetodista on se etu, että varaus jää varaajan omaan kalenteriin muistutukseksi (ja siihen voi varatessa liittää myös muut varaukseen liittyvät henkilöt, joille se myös ilmestyy kalenterehin). Myös tilavarauksen peruminen on helppoa, sillä se onnistuu yksinkertaisesti poistamalla kyseinen varaus.

Apua OWAn ja Outlookin käyttöön saa Helpdeskistä, mm. täältä. Ohjeet tilavarauksen tekemiseen OWAssa löytyvät täältä.

Leave a Reply