Opettajalle

Kuka tahansa oppilas tai opettaja, joka on saanut kurssiavaimen ja rekisteröintilinkin tietylle ViLLEssä olevalle kurssille, voi tutustua vapaasti kurssin sisältöön ja tehdä siinä olevia tehtäviä. Rekisteröintilinkit ovat kertakäyttöisiä, joten jatkossa käyttäjä kirjautuu suoraan osoitteessa ville.utu.fi. Huom. ViLLEssä voi käyttää Google-, Microsoft ja Haka-tunnuksia, joten aina ei ole tarvetta luoda ViLLEen uusia tunnuksia ja salasanoja.

Opettajan kannattaa ehdottomasti hankkia opettajatunnus ViLLEn käyttöön, sillä tällöin hän voi mm.

  • luoda omia tehtäviä ja kursseja ViLLEssä
  • kopioida ViLLEssä olevia tehtäviä ja muokata niitä omiin tarkoituksiinsa
  • seurata opiskelijoiden edistymistä ja suoriutumista omilla kursseillaan

Opettajatunnuksen saa osallistumalla ViLLE-koulutukseen. Lähiaikojen koulutustilaisuudet löytyvät ViLLEn koulutuskalenterista. Kannattaa tiedustella myös ryhmille räätälöidyistä koulutusvaihtoehdoista.

Opettaja, jolla on opettajatunnus ViLLEssä, löytää suurimman osan kurssien yksittäisistä tehtävistä tehtäväselaimella. Esimerkiksi Taipuisa venäjä -tehtävät löytyvät kun kirjoittaa hakuikkunaan Taipuisa venäjä. Tehtäviin on liitetty myös runsaasti niiden löytymistä helpottavia avainsanoja.

HUOM. jos käytätte yksittäisiä tehtäviä osana omia ViLLE-kurssejanne, huolehtikaa, että kaikkien opettajien käytettävissä olevaan tehtäväpankkiin ei synny kopioita, jotka tehtävän nimen perusteella voisivat sekoittua alkuperäisiin.

ViLLEn käyttöä varten on olemassa suomen– ja englanninkieliset oppaat sekä suuri määrä YouTube-videoita. Alla esimerkkinä video, jolla kuvataan aukkotehtävän luomista.

Opettajanoikeuksia ja ViLLEn käyttöä koskevissa kysymyksissä kääntykää suoraan ViLLE-tuen puoleen.