Mikitysminuutti 2 – heijastunut ääni

Tämän mikitysminuutin teema on mikrofoniratkaisujen etäisyyden ja ei-toivottujen äänien kolmiyhteys erityisesti puheen ymmärrettävyyden kannalta. Oheiset kolme videota tarjoavat sinulle eri mikrofoneilla äänitetyt versiot samasta otosta. Näin voit tarkastella sitä, miten mikrofonin ominaisuudet ja puhujan etäisyys vaikuttavat lopputulokseen.

Lista käytetyistä laitteista on artikkelin lopussa

Langaton mikrofoni puhujan solmiossa

Suuntaava mikrofoni kameran yläpuolella

Kameran sisäänrakennettu mikrofoni

Käytetyt laitteet

Haulikko oli kiinnitettynä erillisessä mikrofonitelineessä olevaan joustoripustimeen, jottei se näkyisi kuvassa. Käytetyssä videokamerassa varusteluisti on niin edessä, että pitkä mikrofoni olisi tullut kuvaan harmillisen paljon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *