Ympäristöasiantuntijana työelämässä -seminaari

Ympäristöasiantuntijana työelämässä -seminaari on kolmiosainen tilaisuuksien sarja, jossa YMPiltä (tai siihenaikaiselta ympsiltä) valmistuneet alumnit tulevat kertomaan opiskelijoillemme nykyisestä työstään ja keskustelemaan työelämäkysymyksistä.

Seminaari järjestetään tiistaina 1.4., keskiviikkona 9.4. sekä torstaina 24.4. klo 16:00-18:00
Ympäristötalon 2. kerroksen seminaarihuoneessa.

Kurssin tavoite on lisätä opiskelijoiden tietoa työelämästä ympäristöasiantuntijana sekä antaa vinkkejä siitä, mitä asioita kannattaisi tulevien urasuunnitelmien näkökulmasta sisällyttää omaan tutkintoon jo opintoaikana.

Tarkempi ohjelma:

Kahdella ensimmäisellä kerralla äänessä ovat vanhat ympsiläiset, jotka kertovat omista työpaikoistaan, millaisia valmiuksia opinnot niihin antoivat ja yleisesti työelämästä.

Työ muulla kuin ympäristöalan työpaikalla 1.4.
Marja Kaitaniemi projektipäällikkö, Element Power
Mari Pajala ympäristöasiantuntija, Autoalan keskusliitto
Heidi Huvila ympäristöasiantuntija, Helsingin kaupungin rakennusvirasto

Työ ympäristöalan työyhteisöissä 9.4.
Tuomas Mattila yrittäjä ja erikoistutkija, Syke
Nufar Finel ylitarkastaja, Syke
Jussi Nikula ohjelmapäällikkö, WWF

Yhteenveto ja keskustelu 24.4.
Kolmannella seminaarikerralla etsitään vastauksia opiskelijoita askarruttaviin kysymyksiin: paikalla ovat kaikki kuusi valmistunutta keskustemassa opiskelijoiden ennalta valitsemista aiheista. Keskustelun vetää niin ikään ympsiltä valmistunut Laura Koskinen.

Kurssin suoritus:

Osallistumalla kaikkiin kolmeen seminaarikertaan ja kirjoittamalla niistä oppimispäiväkirjat sekä tekemällä kaksi lyhyttä ennakkotehtävää voi työelämäseminaarin hyväksilukea 1 op laajuisena kanditutkinnossa pakollisiin YMP209 Työelämäorientointi -opintoihin tai valinnaisiin YMP801 omatoimisiin ympäristömuutoksen ja -politiikan opintoihin.
Linkki tarkempiin suoritusohjeisiin

Seminaariin voi halutessaan osallistua myös kertaluontoisesti ja kerätä osallistumiskerroista työtunteja itsenäiseen YMP209-suoritukseen.

Ilmoittautuminen:

Ilmoittaudu seminaariin e-lomakkeella su 30.3. mennessä (jos haluat tehdä kurssisuorituksen) tai ennen jokaista seminaarikertaa (muut).

Lisätietoja seminaarista:
Opetusavustaja Iida-Elina Kiminki
iida-elina.kiminki(a)helsinki.fi