Julkaisu

Kirjoittajakutsu 

Ainedidaktiikan symposiumin esitelmöijät voivat tarjota esitelmäänsä perustuvaa artikkelikäsikirjoitusta julkaistavaksi Ainedidaktisen tutkimusseuran julkaisusarjassa (JUFO 1). Toimittajat valitsevat määräaikaan lähetetyistä käsikirjoituksista ne, jotka lähetetään vertaisarviointiin vähintään kahdelle arvioijalle.

Kaikkien julkaistavien artikkelien tulee perustua korkeatasoiseen ainedidaktiseen teoreettiseen tai empiiriseen tutkimukseen. Toivomme, että artikkelit ottavat huomioon symposiumin teeman ”Ainedidaktisia näkökulmia perustaitojen opetukseen ja arviointiin”.

Käsikirjoituksen tulee noudattaa Ainedidaktisen tutkimusseuran julkaisusarjan kirjoitusohjeita ja mallipohjaa. Enimmäissanamäärä on 4000 sanaa.   

Julkaisun arvioitu aikataulu:  

 • Artikkelikokoelmaan tarjottavat käsikirjoitukset lähetetään Journal-järjestelmää käyttäen viimeistään 22.3.2024 (huom! aika muuttunut) mennessä: https://journal.fi/ainedidaktinen-tutkimusseura/about/submissions 
  Toimi seuraavasti:
  – rekisteröidy tai kirjaudu
  – valitse tarvittaessa sivupolusta ”Kirjoittajalle”
  – klikkaa ”Lähetä uusi käsikirjoitus”
  – toimi sivun ohjeiden mukaisesti ja muista valita osastoksi “Symposiumjulkaisu (Helsinki) 2024”
  – palauta käsikirjoituksesi järjestelmään sekä anonymisoituna, että kirjoittajan tiedot sisältävänä tekstinä. Nimeä tiedostot 1. anon_artikkeli ja 2. sukunimi_artikkeli.docx.
  – artikkelissa olevat mahdolliset taulukot ja kuvat toivotaan palautettavan sekä tekstiin upotettuina, mutta myös erillisinä

 • Käsikirjoitusten referee-lausunnot lähetetään kirjoittajille kesäkuun 2024 aikana. 
 • Korjattujen käsikirjoitusten palautus viimeistään 16.8.2024 mennessä. 
 • Julkaisu valmiina joulukuussa 2024.   

Julkaisun toimittajat: Arja Kaasinen, Eeva Haataja, Antti Laherto, Ilona Södervik   (etunimi.sukunimi@helsinki.fi)