Oppiaine

Oppiaine Suomen kieli ja kulttuuri on tarkoitettu maahanmuuttajille ja kansainvälisille opiskelijoille, jotka eivät ole saaneet korkeakoulukelpoisuuttaan Suomessa sekä niille opiskelijoille, jotka ovat kirjoittaneet Suomessa ylioppilaskirjoituksissa suomen toisena kielenä. Suomen kielen taitoisina opiskelijat voivat paremmin hyödyntää omaa kielitaitoaan sekä kielten ja kulttuurien tuntemustaan suomalaisessa yhteiskunnassa. Valmistuttuaan he voivat opettaa suomea, toimia kääntäjinä tai muuten suomen kielen ja suomalaisen kulttuurin asiantuntijoina erilaisissa työtehtävissä Suomessa ja ulkomailla. Kielitaitoisille asiantuntijoille on pysyvää kysyntää työmarkkinoilla – ei vain käännös- ja opetustehtävissä vaan monilla eri aloilla.

Opinnoissa perehdytään suomen kielen rakenteeseen, variaatioon ja käyttöön sekä Suomen kirjallisuuteen, kulttuuriin ja historiaan. Opintojen edetessä laajennetaan ja syvennetään opiskelijan oman kiinnostuksen mukaan kielen, maan ja kulttuurin tuntemusta sekä kehitetään kielellistä ilmaisutaitoa.

Laitos on tehnyt pioneerityön suomi toisena ja vieraana kielenä -opetuksen kehittämisessä ja saavuttanut tällä alalla aseman maan keskeisenä opetuspaikkana. Opetuksen sisällöt ja menetelmät on luotu omin voimin, ja myös alan opetusta tukeva tutkimus on vakiintunut. Laitoksen opettajat ovat tehneet alan tärkeimmät oppikirjasarjat ja runsaasti niihin liittyvää oheismateriaalia; näitä käytetään suomen opetuksessa sekä Suomessa että ulkomailla. Laitoksen asiantuntemusta on hyödynnetty myös alan täydennyskoulutuksessa.

Lähde ja lisätietoa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *