Aksentin hallitus 2021

Joulukuun vuosikokouksessa valittiin uusi Aksentin hallitus. Tässä on hallituksen uusi kokoonpano:

Puheenjohtaja – Flavie Thiefin
Taloudenhoitaja – Claudia Jimon
Sihteeri ja sähköpostilistanylläpitäjä – Zsuzsánna Fehér
Opintovastaava ja tilavastaava – Alla Moilanen
Kulttuurivastaava – Daria Rytkönen

Suuret kiitokset entiselle hallitukselle ja onnittelut  uusille jäsenille!

 

Aksentin hallitus esittäytyy – Kristina

Puheenjohtajan tehtävä on varmistaa, että hallitus toimii sujuvasti ja ainejärjestö kiinnittää huomiota tärkeisiin asioihin.

Kokemus, mitä sain kahden vuoden puheenjohtajuuden aikana, on erittäin antoisa. Toimiminen ainejärjestössä ei vaan opettanut minulle uusia asioita, mutta myös antoi mahdollisuuden hyödyntää sisäisiä taitojani, joiden olemassaolosta en tiennyt aiemmin.

Tärkein vinkki, mitä voin antaa seuraavalle puheenjohtajalle on se, että ei tarvitse tietää kaikista kaikkea, vaan virheistäkin oppii.

 

Aksentin hallitus esittäytyy – Varvara

Hei! Olen Varvara! Opiskelen suomen kieltä ja kulttuuria sivuaineena. Aksentin ainejärjestössä olen varapuheenjohtaja ja kulttuurivastaava.
Varapuheenjohtajana toimin puheenjohtajan apuna, oikeana kätenä ja tuen puheenjohtajan työskentelyä.
Kulttuurivastaavana minun tehtäviin kuuluu kulttuuritapahtumien järjestäminen.
Miksi Aksenttiin liityminen on paras idea opiskeluelämässä? Katsokaa vastausta videossa!

Aksentin hallitus esittäytyy – Alla

Olen Alla. Toimenkuvaani järjestössämme kuuluu opintovastaavan ja tilavastaavan tehtäviä. Opintovastaavan ensisijaisena tehtävänä on olla kuulolla opiskelijoiden asioista ja tarvittaessa viedä ajankohtaisia kysymyksiään ja ehdotuksiaan eteenpäin.

Vuosina 2019-20 olen myös edustanut SKK-opiskelijoiden asioita koulutusohjelmamme ohjausryhmässä, joka käsittelee Kotimaisten kielten ja kirjallisuuksien kandiohjelman opetukseen ja opetussuunnitelmaan liittyviä asioita.

Opintovastaavana minusta on tärkeää, että yhteisömme ääni kuuluu päättäjille asti. Tilavastaavan roolissa huolehdin tilavarauksista yhteisessä kalenterissa ja osallistun koko klusterin tilavastaavien säännöllisiin kokouksiin eli tilakonklaaveihin.

Aksentin hallitus esittäytyy – Lilla

Lilla, hallituksessa vuosina 2018-2020. Sihteeri, ympäristövastaava ja yhdenvertaisuusvastaava

Tehtäviini kuuluvat kokousten pöytäkirjojen hoitaminen, tapahtumien järjestäminen, ympäristökysymyksistä huolehtiminen. Lisäksi autoin tarvittaessa talousasioissa ja mainostamisessa.

Mikä on paras Aksentin hallituksessa toimimisessa? Tapahtumat, kontaktit, ystävät,

mahdollisuus vaikuttaa, auttaa ja luoda muistoja.

 

Aksentin hallitus esittäytyy – Zsuzsi

Heippa rakkaat aksenttilaiset!

Olen Zsuzsi, virallisesti Zsuzsánna, olen vuoden 2020 hallituksessa sihteeri ja taloudenhoitaja. Tehtävääni kuuluu pöytäkirjojen kirjoittaminen sekä muiden virallisten asiakirjojen laatiminen (tarpeen mukaan). Taloudenhoitajana tärkein tehtäväni on kirjanpidon hoitaminen, joka kuulostaa pelottavalta, mutta HYY:n koulutuksen jälkeen on helppo nakki.

Ymmärrätte varmasti, etten ole näissä tehtävissä siksi, koska pidän pöytäkirjojen laatimisesta. Olen hallituksessa siksi, koska siinä on kivoja ihmisiä, joiden kanssa on ilo tehdä yhteistyötä. Olen hallituksessa siksikin, koska näin pääsen toimintaan, joka on suunniteltu meille, eli SKK:laisille.

Kaikista kivoin on yhdessäolo, sekä tunne siitä, etten ole yksin. Että aina löytyy joku, joka on törmännyt samoihin ongelmiin, kokenut samoja asioita, tai on tarpeeksi kärsivällinen kuuntelemaan minua. Eli vertaistuki.

Toivon, että tulette hallitukseen mukaan ja pääsemme suunnittelemaan yhdessä viruksetonta tulevaisuutta! 😊

Hyvää runon ja suven päivää!

Rakkaat kulttuurin ystävät,

tänään on Eino Leinon päivä, jota vietetään runon ja suven päivänä.

Tänä vuonna Kajaanin runoviikoilla Suven runoilijaksi valittiin Tua Forström. Tässä katkelma hänen kokoelmastaan Merkintöjä:

”Kun W. H. Audenilta kysyttiin, voiko runous muuttaa yhteiskuntaa, hän sanoi ei, entä voiko runous muuttaa ihmisluontoa, ei, sanoi W. H. Auden. Mutta mitä runot siis voivat tehdä? Sallia meidän keskustella kuolleiden kanssa, sanoi W. H Auden, muistuttaa että iloitsisimme vähän elämästä tai ainakin kestäisimme vähän paremmin, pitää meille hetken seuraa.”

Hyvää runon ja suven päivää!

Tapahtuma PERUTTU – Aksentin olohuone – elokuvailta

Hei aksenttilaiset ja kaverit!

Tervetuloa ensimmäiseen Aksentin olohuone tapahtumaan! Tällä kertaa tullaan lähemmäksi suomalaista taidetta ja katsotaan yhdessä hienoa vanhaa suomalaista elokuvaa. Aksentti tarjoaa juotavaa ja vähän purtavaa, mutta voit ottaa myös omat eväät mukaan 😊

 

MITÄ: Aksentin olohuone
MILLOIN: Pe 13.3. klo 13:00 – 16:00
MISSÄ: Utopia, Uusi ylioppilastalo, A-rappu, kerros 5.

Aksentin olohuone

Kaipaatko kaveria leffan katseluun tai peli-iltaan? Me tarjoamme nyt juuri sitä! Kyse ei ole kaverivuokraamosta, vaan Aksentin uudesta tapahtumasarjasta, Aksentin olohuoneesta.

kuva: unsplash.com

Sarjan idea tuli keskustelusta siitä, mitä haluaisimme tarjota aksenttilaisille vuonna 2020. Kulttuuritapahtumien ja lukupiirien ohella olisi kiva rentoutua yhdessä, joten keksimme Aksentin olohuone -sarjan. Siihen kuuluvat muun muassa leffakatselu popcornein ja peli-ilta herkkuineen. Ideamme on tietenkin myös itsekäs ja mukavuudenhaluinen: haluamme olla yhdessä, pohtimatta elämän isoja kysymyksiä – olla vain. Eli tehdä sitä, mitä olohuoneessa villasukat jalassa voi tehdä.

Tapahtumiin voi tulla valmistautumatta, väsyneenä, ärtyneenä, deadlineien painamana. Sillä me tarjoamme hyvää ilmapiiriä, pientä puurtavaa, hyviä leffoja ja pelejä. Ai niin, ehkä tärkein jäi mainitsematta, tarjoamme myös kavereita sekä antoisia keskusteluja.

Nähdään!

Aksentin hallitus 2020

Ylimääräisen vuosikokouksen aikana valittiin uusi Aksentin hallitus. Tässä on hallituksen uusi kokoonpano:

Uusi Aksentin hallitus

Puheenjohtaja ja sähköpostilistanylläpitäjä – Kristina Kalinauskaite
Taloudenhoitaja ja sihteeri – Zsuzsánna Fehér
Varapuheenjohtaja ja kulttuurivastaava – Varvara Brussueva
Yhdenvertaisuusvastaava ja ympäristövastaava – Lilla-Dóra Doloczki
Opintovastaava ja tilavastaava – Alla Moilanen

Suuret kiitokset entisille hallituksen jäsenille viime vuodesta ja onnittelut uusille jäsenille!