Hyvää runon ja suven päivää!

Rakkaat kulttuurin ystävät,

tänään on Eino Leinon päivä, jota vietetään runon ja suven päivänä.

Tänä vuonna Kajaanin runoviikoilla Suven runoilijaksi valittiin Tua Forström. Tässä katkelma hänen kokoelmastaan Merkintöjä:

”Kun W. H. Audenilta kysyttiin, voiko runous muuttaa yhteiskuntaa, hän sanoi ei, entä voiko runous muuttaa ihmisluontoa, ei, sanoi W. H. Auden. Mutta mitä runot siis voivat tehdä? Sallia meidän keskustella kuolleiden kanssa, sanoi W. H Auden, muistuttaa että iloitsisimme vähän elämästä tai ainakin kestäisimme vähän paremmin, pitää meille hetken seuraa.”

Hyvää runon ja suven päivää!

Tapahtuma PERUTTU – Aksentin olohuone – elokuvailta

Hei aksenttilaiset ja kaverit!

Tervetuloa ensimmäiseen Aksentin olohuone tapahtumaan! Tällä kertaa tullaan lähemmäksi suomalaista taidetta ja katsotaan yhdessä hienoa vanhaa suomalaista elokuvaa. Aksentti tarjoaa juotavaa ja vähän purtavaa, mutta voit ottaa myös omat eväät mukaan 😊

 

MITÄ: Aksentin olohuone
MILLOIN: Pe 13.3. klo 13:00 – 16:00
MISSÄ: Utopia, Uusi ylioppilastalo, A-rappu, kerros 5.

Aksentin olohuone

Kaipaatko kaveria leffan katseluun tai peli-iltaan? Me tarjoamme nyt juuri sitä! Kyse ei ole kaverivuokraamosta, vaan Aksentin uudesta tapahtumasarjasta, Aksentin olohuoneesta.

kuva: unsplash.com

Sarjan idea tuli keskustelusta siitä, mitä haluaisimme tarjota aksenttilaisille vuonna 2020. Kulttuuritapahtumien ja lukupiirien ohella olisi kiva rentoutua yhdessä, joten keksimme Aksentin olohuone -sarjan. Siihen kuuluvat muun muassa leffakatselu popcornein ja peli-ilta herkkuineen. Ideamme on tietenkin myös itsekäs ja mukavuudenhaluinen: haluamme olla yhdessä, pohtimatta elämän isoja kysymyksiä – olla vain. Eli tehdä sitä, mitä olohuoneessa villasukat jalassa voi tehdä.

Tapahtumiin voi tulla valmistautumatta, väsyneenä, ärtyneenä, deadlineien painamana. Sillä me tarjoamme hyvää ilmapiiriä, pientä puurtavaa, hyviä leffoja ja pelejä. Ai niin, ehkä tärkein jäi mainitsematta, tarjoamme myös kavereita sekä antoisia keskusteluja.

Nähdään!

Aksentin hallitus 2020

Ylimääräisen vuosikokouksen aikana valittiin uusi Aksentin hallitus. Tässä on hallituksen uusi kokoonpano:

Uusi Aksentin hallitus

Puheenjohtaja ja sähköpostilistanylläpitäjä – Kristina Kalinauskaite
Taloudenhoitaja ja sihteeri – Zsuzsánna Fehér
Varapuheenjohtaja ja kulttuurivastaava – Varvara Brussueva
Yhdenvertaisuusvastaava ja ympäristövastaava – Lilla-Dóra Doloczki
Opintovastaava ja tilavastaava – Alla Moilanen

Suuret kiitokset entisille hallituksen jäsenille viime vuodesta ja onnittelut uusille jäsenille!

Työelämätarinoita alumnitilaisuudessa

SKK-opiskelija Marija Ribakova kertoo keväällä järjestetystä alumnitilaisuudesta.

Assosiatiivinen kuva.

Tiistaina 26. maaliskuuta SKK:n opiskelijoilla oli mahdollisuus osallistua alumnitilaisuuteen. Tilaisuuteen oli kutsuttu kolme SKK:n entistä opiskelijaa, jotka ovat tällä hetkellä jo työelämässä. Tilaisuuden tarkoituksena oli tutustuttaa nykyisiä SKK:n opiskelijoita erilaisiin uramahdollisuuksiin. Paikalle saapui suurin osa ensimmäisen vuoden opiskelijoista, mutta joukossa oli myös toisen ja kolmannenkin vuoden opiskelijoita, sekä jo maisterivaiheessa opiskelevia SKK-laisia.

Ensimmäinen alumnipuhuja oli Peter Ovell, joka toimii erityisasiantuntijuustehtävissä englannin kielen kääntäjänä. Peter kertoi yksityiskohtaisesti omasta opiskelustaan, ja työurastaan. Peter on myös ensimmäinen maisteri, joka valmistui SKK-sta. Peterin esitys on erityisen antoisa kääntäjän uralle suuntautuville opiskelijoille. Hän suositteli muun muassa ruotsin kielen opiskelua laajemmin kuin opinto-ohjelman vaadittujen kolmen opintopisteen edestä.

Peterin jälkeen puhevuoron sai Edit Domokos, joka toimii suomi toisena kielenä -opettajana aikuisoppilaitoksissa. Editillä oli hyvin monipuolinen näkökulma suomi toisena kielenä -opetukseen. Koska suuri osa SKK:n opiskelijoista on kiinnostunut opetustyöstä, on moni heistä varmasti Editin esityksestä saanut hyödyllistä tietoa.

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattorina toimiva entinen SKK:n opiskelija Hitomi Tabuchi kertoi työpolustaan yksityiskohtaisesti. Hitomin urapolku ja nykyinen työkuva olivat hyvä esimerkki siitä, kuinka erityyppistä työtä SKK:n opiskelijat voivat päätyä tekemään.

Verkostoitumisen tärkeys nousi kaikkien alumnien esityksissä päällimmäiseksi tärkeysjärjestyksessä. Aktiivinen ote ja rohkea ryhtyminen kaikenlaisiin projekteihin ja vapaaehtoistyöhön olivat kaikkien alumnien mielestä ensisijaisen tärkeitä. Hauskaa oli kuulla myös se, että työ ilmoituksiin kannattaa tarttua aina, jos työ on kiinnostavaa, silloinkin kun oma pätevyys ei yllä vaadittavaan tasoon.

Alumnitilaisuus jatkui Muoto-opin arkistossa vapaan seurustelun merkeissä. Kahvi- ja teetarjoilun lomassa oli kiva päästä tutustumaan muihin opiskelijoihin ja jakamaan kokemuksiamme tilaisuudesta. Kiitos alumneille, jotka pääsivät paikan päälle jakamaan omat tarinansa nykyisten SKK:n opiskelijoiden ja henkilökunnan kanssa.

Aksentin hallitus 2019

Joulukuun vuosikokouksessa valittiin uusi Aksentin hallitus. Tässä on hallituksen uusi kokoonpano:

Puheenjohtaja – Kristina Kalinauskaite
Varapuheenjohtaja – Uliana Ristikartano
Taloudenhoitaja – Alba Méndez Moreno
Sihteeri ja yhteyshenkilö muihin järjestöihin – Lilla-Dóra Doloczki
Opintovastaava ja tilavastaava – Alla Moilanen
Sähköpostilistanylläpitäjä – Pia Lahti
Kulttuurivastaava – Phung Lam

Suuret kiitokset entisille hallituksen jäsenille viime vuodesta ja onnittelut  uusille jäsenille!

 

 

Suomen hauskin tavis -komediaohjelman yleisöksi!

Suomen hauskin tavis –ohjelman 2. kaudelle etsitään yleisöä!

Kuinka helposti Rikun ja Krissen voi saada nauramaan? Taas etsitään tämän valtakunnan parasta naurattajaa! Kuka saa haudanvakavat huippukoomikot Krisse Salmisen ja Riku Niemisen repeämään nauruun?

Kuvataan Suomen hauskin tavis –ohjelman toisen tuotantokauden tammikuussa 22.-26.1.2018 Helsingissä. Ilmoittaudu mukaan yleisöksi ohjelmaan, jossa todellakin on pokassa pitämistä!

Aksentti lähtee mukaan perjantain kuvaukseen 26.1 klo 17.15-20.15. Paikalle on saavuttava jo klo 16.45. Varmista paikkasi lähettämällä sähköpostiviestiä osoitteeseen coralie.nguyenphuc@helsinki.fi keskiviikkona 10.1 menneessä! Avecit ovat myös tervetulleita. Jos tulet avecin kanssa, ilmoita se meille, jotta osaamme arvioida osallistujamäärää oikein.

Kuvauksen paikkana toimii Yellow Film & TV studio, joka sijaitsee osoitteessa Hermannin rantatie 10. Tarkemmat tiedot tulevat myöhemmin lähempänä tapahtumaa.

Aksentin hallitus 2018

Hei aksenttilaiset! Kiitos, että tulitte näin monta viime perjantain vuosikokoukseen!

Vuosikokouksessa valittiin uusi Aksentin hallitus. Tässä on nyt Aksentin hallituksen uusi kokoonpano:

Puheenjohtaja: Alina Laine

Varapuheenjohtaja ja

sähköpostilistanylläpitääjä: Elżbieta Marianna Sundvall

Sihteeri: Kristina Kalinauskaitė

Taloudenhoitaja ja opintovastaava: Ingrid Kruusel

Kulttuurivastaava: Darja Belikova

Tilavastaava: Phung Lam

Suuret kiitokset entisille hallituksen jäsenille tästä vuodesta, oli erittäin mukava tutustua teihin ja järjestää tapahtumia kanssanne! Ja onnittelut uusille jäsenille! Hyvää loppuvuotta ja joulua kaikille! Nähdään ensi vuonna!

Tuntematon sotilas – yhteislähtö

Hei kaikki!

Finnkino on päivittänyt ja lisännyt Tuntemattoman sotilaan näytöksiä tulevalle viikolle, minkä takia järjestetään yhteislähtö leffaan.

Aksentti kustantaa noin puolet lipun hinnasta, joten pääset näkemään suositun elokuvan vain muutamalla eurolla. Tarjolla myös herkkuja.

Näytös on torstaina 7.12 klo 17:20 Kinopalatsissa (Kaisaniemenkatu 2). Tavataan n. 17:05 pääsisäänkäynnin vieressä.

Tulijoiden määrä olisi hyvä tietää etukäteen, joten viimeistään torstaina klo 10 ilmoita tänne tai s-postilla osoitteeseen aksentti-hallitus@helsinki.fi, oletko tulossa 🙂

Aksentin vuosikokous 2017

Tervetuloa Aksentin vuosikokoukseen!

Kokouksessa keskustellaan ensi vuoden tapahtumista ja valitaan ensi vuoden hallituksen jäsenet. Tulkaa mukaan hallitukseen ja vaikuttakaa itse tapahtumien järjestelyyn ja opiskelijoiden hyvinvointiin! Vuosikokous pidetään perjantaina 15.12. klo 16 Lingvassa (Uusi ylioppilastalo, 5.krs).

Tulkaa rohkeasti kuuntelemaan ja kyselemään, vaikka ette olisikaan varma vielä pystyttekö sitoutumaan. Voitte myös lähettää meille viestin, jos haluaisitte järjestää tapahtumia meidän kanssa, mutta ette itse pääse perjantaina paikalle.

HUOM! Uusia jäseniä kaivataan kipeästi. Mikäli uusia jäseniä ei ole riittävästi, joudumme lakkauttaa Aksentin. Pelastatkaa siis rakas ainejärjestömme!! Tulkaa sankoin joukoin Aksentin vuosikokoukseen!
************************************
Vuosikokouksen esityslista

1 § Kokouksen avaus
2 § Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
3 § Valitaan kokousvirkailijat puheenjohtaja sihteeri kaksi pöytäkirjantarkastajaa
4 § Hyväksytään edellisen kokouksen pöytäkirja
5 § Hyväksytään kokouksen työjärjestys
6 § Käsitellään toimikauden 2018 toimintasuunnitelma
7 § Määrätään toimikauden 2018 jäsenmaksun suuruus ja
viimeinen maksupäivä
8 § Käsitellään toimikauden 2018 talousarvio
9 § Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet toimikaudelle 2018
10 § Valitaan kaksi toiminnantarkastajaa ja heidän henkilökohtaiset varahenkilönsä
11 § Ilmoitusasiat
12 § Muut esille tulevat asiat
13 § Kokouksen päättäminen