Vielä ehdit osallistua tutkimukseen!

Tutkimuskysely arkku- ja hautaesineisiin liittyvistä kokemuksista on vielä auki.

Tutkimukseen osallistuminen on mahdollista vielä tämän kevään ajan. Toivon vastauksia toukokuun 2024 loppuun mennessä. Ilmoitan kuitenkin vielä erikseen tällä sivulla, kun kyselylomake sulkeutuu. Suuri kiitos kaikille, jotka osallistuvat! Jokainen tutkimusvastaus on tutkimukselle arvokas.

Tästä pääset osallistumaan tutkimukseen: https://redcap.helsinki.fi/redcap/surveys/?s=PDHK8H9MPW8MYKFK

Jos olet hautausalan ammattilainen, voit vastata myös tähän ammattilaiskyselyyn: https://redcap.helsinki.fi/redcap/surveys/?s=NAXANMDD8FPTHXKK

Muista tutustua myös tutkimuksen tietosuojaselosteeseen: https://blogs.helsinki.fi/arkkuesine/tietosuojaseloste/

 

Osallistu tukimukseen!

Arkku- ja hautaesineprojektin aineistonkeruu on alkanut!

Kyselylomake ja kirjoituskutsu ovat nyt auki.

 

Onko sinulla kokemuksia tai ajatuksia arkkuun tai hautaan asetettavista esineistä?  Moderneihin arkku- ja hautaesineisiin liittyvää tutkimusta on tehty Suomessa niukasti, joten sinun panoksesi tutkimukselle on arvokas. Kaikki aiheeseen liittyvät ajatukset ja kokemukset kartoittavat tutkimusaineistoa.

Siirry osallistu tutkimukseen -sivulle ja katso ohjeet tutkimukseen osallistumisesta. Lomakkeet ovat auki rajoitetun ajan, joten osallistu heti. Lomakkeiden sulkeutumisesta tiedotetaan etukäteen tällä sivustolla.

Tällä sivustolla voit myös tutustua minuun, tutkimukseeni ja tutkimuksen tietosuojaselosteeseen tarkemmin.

Tutkimusprojekti alkamassa 2023

Tällä sivulla julkaistaan heinäkuun 2023 aikana tarkemmat tiedot väitöskirjatutkimuksesta, jonka tarkoituksena on kartoittaa Suomessa esiintyviä arkku- ja hautaesineitä ja tarkastella niihin liittyviä kokemuksia.

Arkkuesineillä tarkoitan suoraan arkkuun asetettavien esineiden lisäksi myös vainajalle puettavia vaatteita ja asusteita. Hautaesineillä viittaan esineisiin, jotka asetetaan hautaan vasta hautauksen tai uurnanlaskun yhteydessä.

Sivustolla tullaan julkaisemaan hautausalan ammattilaisille suunnattu kysely sekä kirjoituskutsu, johon kaikki, joilla on kokemuksia tai muita ajatuksia arkku-/hautaesineistä, ovat tervetulleita vastaamaan.