Bioetiikan tutkimuksen tila ja tulevaisuus Suomessa

Kansallinen monitieteinen seminaari Helsingissä 26. – 27.9.2013

Bioetiikan instituutti Suomeen -työryhmä järjestää syksyllä tilaisuuden, joka kokoaa yhteen alan suomalaiset toimijat ja avaa keskustelun kansallisen bioetiikan tilasta ja tulevaisuudesta.

Seminaarissa keskitytään tarkastelemaan bioetiikan tutkimusta eri tahoilla kuten yliopistoissa, tutkimuslaitoksissa, virastoissa ja toimikunnissa. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneet bioetiikan tutkimuksesta ja sen kehittämisestä.

Seminaarin kansainvälisenä pääpuhujana on professori Norman Daniels Harvardin yliopistosta. Hän esitelmöi terveydenhuollon etiikan kysymyksistä sekä yleisemmin oikeudenmukaisuudesta nyky-yhteiskunnissa.

Seminaarin työohjelma koostuu paneelikeskusteluista ja tutkimuksen esittelyistä. Aiheet ryhmitellään osallistujien toiveiden ja tarpeiden mukaan. Yksittäisiä esitelmiä tutkijoiden tai tutkimusryhmien työstä voidaan ilmoittautumisten mukaan sisällyttää ohjelmaan.

Seminaari huipentuu paneelikeskusteluun, jossa tarkastellaan erityisen bioetiikan instituutin perustamisesta Suomeen. Instituutin tarkoituksena olisi kehittää bioetiikkaa akateemisena tieteenalana Suomessa ja luoda viitekehys kansalliselle bioetiikan tutkimukselle.

Seminaarin ohjelma tarkentuu yhteistyössä osallistujien kanssa. Tässä vaiheessa pyydämme asiasta kiinnostuneita tahoja esittämään aiheita, joista he haluaisivat esitelmöidä tai keskustella. Täsmällisemmistä määräajoista ilmoitetaan kevään kuluessa.

Seminaariin osallistuminen on maksutonta.

Yhteydenotot pyydetään osoittamaan järjestelytoimikunnan sihteerille:
johanna.ahola-launonen [(at)] helsinki.fi

Bioetiikan instituutti Suomeen -työryhmä:

  • Professori Matti Häyry, bioetiikan ja oikeusfilosofian professori, Manchesterin yliopisto
  • FT Tuija Takala, dosentti, akatemiatutkija, Helsingin yliopisto
  • FM Heikki Saxén, tohtorikoulutettava, Tampereen yliopisto
  • VTM, LuK Johanna Ahola-Launonen, tohtorikoulutettava, Helsingin yliopisto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *