Kysely digitaalisesta säilyttämisestä, vastaa pian

APARSEN (Alliance for Permanent Access to the Records of Science in Europe Network) valmistelee selvitystä digitaalisen säilyttämisen tärkeydestä, arvosta, hyödyistä, nykykäytännöistä, kustannuksista ja tulevaisuudennäkymistä Euroopan kirjastoissa, arkistoissa ja tutkimuslaitoksissa.

Tätä varten on käynnissä kysely, johon toivotaan vastauksia henkilöiltä, jotka työskentelevät digitaalisen säilyttämisen parissa tai jotka muuten tietävät organisaationsa strategisesta suhtautumisesta digitaaliseen säilyttämiseen – tai sellaisen suhtautumisen puutteesta.

https://es.surveymonkey.com/s/APARSEN_SURVEY

Kyselyn tulokset auttavat piirtämään kuvaa digitaalisen säilyttämisen nykytilasta ja haasteista Euroopan kirjastoissa ja arkistoissa. Sen avulla APARSEN toivoo voivansa kohdistaa toimintaansa oikeisiin asioihin.

Kyselyyn vastaaminen vienee noin 20 minuuttia.

Tietojemme mukaan kysely on auki vain lokakuun alkupuolen, joten kannattaa vastata pikaisesti. Olisi hyvä, jos Suomikin olisi hyvin edustettuna!