Blogin tausta

Tämän blogin taustalla on joukko tutkijoita, joita yhdistää kiinnostus ikääntymisen ja kuolemisen tematiikkaan. Yhteisistä kiinnostuksen kohteista kehkeytyi tutkimushanke ja sittemmin tämä käsillä oleva blogi.

Hankkeessa selvitämme, miten kuolema – tuo kutsumaton vieras – kohdataan kodin ympäristössä. Edustamme sosiaali-, oikeus- ja hoitotieteitä sekä teologiaa. Uskomme, että yhdistämällä erilaisia lähestymistapoja ja erilaista osaamista voimme tavoittaa syvempää ja tarkempaa ymmärrystä suomalaisesta kuoleman prosessista.

Pyrimme tuomaan teille uutta luettavaa kahden viikon välein, aina keskiviikkoisin. Kirjoituksemme käsittelevät laajasti elämää kuoleman äärellä. Toisinaan tuomme teille terveisiä konferensseista, toisinaan pohdimme teoreettisia tulokulmia.

Tule kanssamme pohtimaan, millaista elämä on silloin, kun horisontissa näkyy kuolema. Tervetuloa lukemaan, kommentoimaan ja jakamaan kirjoituksiamme. Löydät meidät myös Facebookista nimellä Elämää kuoleman äärellä. Blogin osiosta Kirjoittajat voit tutustua meihin tarkemmin.