Tapahtumat

Europe Engage mukana Työelämän tutkimuspäivillä 3.-4.11.2016! Olemme mukana posterinäyttelyssä kertomassa hankkeesta ja palveluoppimisesta. Tule tervehtimään! Työelämän tutkimuspäivät Tampereella 2016.

Europe Engage -hankkeen tavoitteena on kehittää yliopistokursseja, jotka sisältävät kansalaisosallistumista käytännössä. Kurssien suunnittelun tueksi Europe Engage -hanke järjesti keväällä 2016 kaikille kiinnostuneille kesäkuun vaihteessa koulutuspajan ja verkostopajan. Koulutuspajassa tiistaina 31.5.2016 tutustutaan palveluoppimiseen ja kansalaistoimintaan sekä perehdytään opinnollistamisen mahdollisuuksiin. Päivän aikana kuullaan eurooppalaisia kokemuksia parhaista käytänteistä ja malleista palveluoppimisen integroimiseen osaksi opintojaksoja. Päivä on suunnattu korkeakoulujen opettajille, jotka ovat kiinnostuneet sisällyttämään kansalaisosallistumista opetukseen ja haluavat kuulla, miten tämän voisi toteuttaa. Tutustu ja tulosta päivän ohjelma: Europe Engage seminaari 31 5 2016 (PDF)

Verkostopajassa keskiviikkona 1.6.2016 jaetaan suomalaisia kokemuksia palveluoppimista tai muunlaista vapaaehtoistoimintaa käyttävien opettajien kesken. Mukaan ovat tervetulleita myös uudet toiminnasta kiinnostuneet henkilöt. Tutustu ja tulosta päivän ohjelma: Europe engage Verkkovirta seminaari 1 6 2016 (PDF)

Päivien materiaalit

Pilar Aramburuzabalan esitykset:
Europe Engage & S-L internationally
Europe Engage & best S-L practices in Europe_V2
Service-Learning_V2

Kirjallisuutta palveluoppisen juurruttamisesta organsaatioissa:
r4201-self-assessment-stem-service-learning
1997 holland Analyzing Institutional Commitment to Service
bringle_hatcher 2000
Klentzin & Wierzbowski-Kwiatkowak

Helsinki Law Clinic -esitys:
Report Helsinki Law Clinic Spring 2016

Mai Salmenkankaan esitys:
Verkkovirta Europe Engage presentation 1.6.2016

Muistio 2. päivän teemaryhmien keskusteluista:
Tulossa