Speksin info ke 12.9. ja pe 14.9.

Mikä on speksi?

Speksi on ajankohtaisia ilmiöitä kriittisesti parodioiva koko illan musiikkinäytelmä, jolle on ominaista vuorovaikutteisuus yleisön kanssa ja improvisaation käyttäminen tehokeinona. Yleisö voi “omstart”-huudoin vaikuttaa näytelmän kulkuun ja kannustaa esiintyjiä poikkeamaan käsikirjoituksesta. Esimerkiksi huutamalla “Omstart hullummin!” näet edellisen kohtauksen uudestaan, mutta hullumpana. (Lähde Conduksen speksi 2012 Teetä yhdelle)

Conduksen speksi on koko käyttäytymistieteellisen tiedekunnan yhteinen speksi, joten se on loistava tapa tutustua muihinkin kuin oman pääaineen opiskelijoihin. Helsingin yliopiston tiedekunnista muun muassa valtiotieteellisellä ja humanistisella tiedekunnalla on myös omat speksinsä. Alunperin suomalainen speksikulttuuri on peräisin teekkareilta.

Mitä voin speksissä tehdä?

Speksissä tarvitaan ohjaaja, näyttelijöitä, tanssijoita, muusikoita, taustalaulajia, tuottajia, maskeeraajia, puvustajia, lavastajia, valo- ja äänimiehiä jne. Erikoistaitoja ei tarvita!

Miten pääsen speksiin mukaan?

Tule Conduksen speksin infotilaisuuteen keskiviikkona 12.9. klo 14 tai perjantaina 14.9. klo 12 Conddooriin. Siellä viime vuosien speksin tekijät kertovat lisää speksin tekemisestä. Infotilaisuudessa ei tarvitse ilmoittautua sitovasti mihinkään, vaan sinne voi tulla puhtaasti uteliaisuudesta. Infotilaisuudessa sai ainakin viime vuonna laittaa nimensä sähköpostilistoille, joista sai lisätietoja itseään kiinnostavista tehtävistä.

Katso viime vuoden speksin Teetä yhdelle nettisivut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *