Vierailu tutkimusalus Arandalle maanantaina 8.4

Tutkijapiirin ensi viikon tapaaminen järjestetään maanantaina 8.4. tutkimusalus Arandalla länsisatamassa klo 14. Alus on tehnyt tutkimusmatkoja muun muassa Antarktiksen vesille ja pohjoiselle Atlantille. Joskin sen pääasiallinen tutkimusalue on Itämeri. Aranda soveltuu monitieteelliseen, ympärivuotiseen merentutkimukseen, ts. biologiseen, fysikaaliseen, kemialliseen sekä merigeologiseen tutkimukseen. Saamme esittelyn sekä biologisesta että fysikaalisesta merentutkimuksesta.

Aluksen toimintaa ja tutkimusta tulevat esittelemään Suomen ympäristökeskuksesta (SYKE) aluksesta vastaava vanhempi suunnittelija Panu Hänninen ja Ilmatieteen laitokselta (FMI) meren dynamiikan ja mallintamisen erikoistutkija Pekka Alenius.

Yhteislähtö Physicumin aulasta pyörivältä kiveltä klo 13:10. Tervetuloa!

This entry was posted in Tapahtumat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *