Tutkijapiirin excu Otaniemen Quantum Computing and Devices -laboratorioon 12.5.

Hei tutkijapiiriläiset!

Kevätkausi lähenee loppuaan mutta vielä on aikaa upeille ekskursioille. Ensi viikon maanantaina 12.5. on mahdollisuus päästä kuulemaan tänä talvena mediakynnyksen (http://yle.fi/uutiset/suomalaistutkija_loysi_kauan_etsityn_yksinapaisen_magneetin/7059297) ylittäneestä tutkimuksesta magneettisten monopolien saralta. Aalto-yliopiston Quantum Computing and Devices -tutkimusryhmän johtaja Mikko Möttönen on kertomassa mistä tässä oikeastaan oli kyse sekä esittelemässä meille QCD-laboratorion toimintaa ja tutkimuskohteita.

Esittely alkaa kello 12.45 Otaniemessä Micronova rakennuksessa (Tietotie 3). Yhteislähtö Physicumin pyörivän kiven luota lähtee 11.55. bussilla 506 kohti Otaniemeä. Ne jotka tulevat omia polkujaan Micronovaan, aloitamme neuvottelutila Brattainissa (näillä näkymin, muutoksista ilmotetaan).

TÄRKEÄ! Poikkeuksellisesti tälle ekskursiolle kerätään etukäteen osallistujalistaa. Tämä sen takia että osaamme varata suuremman kokoustilan, jos väkimäärää on tulossa reilusti yli 20 henkeä. Ilmoittaudu siis kirjoittamalla nimesi osoitteessa: http://www.resonanssi.org/ilmo?id=89 PERJANTAIHIN 9.5. KLO 12.00 MENNESSÄ jotta tiedämme suurin piirtein paljonko väkeä on tulossa.

Tulethan mukaan kuulemaan maailmanlaajuista huomiota saaneesta suomalaisesta huippututkimuksesta magneettisten monopolien saralla!

PS. Uteliaille linkki ryhmän Naturen artikkelin lataamiseksi aiheesta http://www.nature.com.libproxy.helsinki.fi/nature/journal/v505/n7485/pdf/nature12954.pdf (kirjautukaa yliopiston AD-tunnuksilla).

This entry was posted in Tapahtumat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *