Laskennallista teoreettista fysiikkaa

Mitä tapahtuu kun yhdistetään tiukka teoreettinen vääntö ja tietokoneiden laskentateho? Saadaanko universumin alkuajoista tarkempaa tietoa? Miltä galaksien muodostuminen näyttää kuvina? Entä onnistutaanko tietokoneiden avulla ratkomaan kvanttikenttäteorioiden ja kvanttiväridynamiikan ongelmia?

Vastauksia näihin ja moniin muihinkin kysymyksiin voit tulla kuulemaan ke 5.11. klo 15, kun teoreettisen hiukkasfysiikan professori Kari Rummukainen tulee esittelemään laskennallisen teoreettisen fysiikan tutkimusta.

Kvanttikenttäteorioita tutkivan ryhmän johtajana Rummukaiselta voi tulla tiedustelemaan vastauksia niin teoreettisiin kuin laskennallisiinkin ongelmiin teoreettisen fysiikan eri osa-alueilta.

Tapahtuma on salissa D112.

This entry was posted in Tapahtumat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply