Nya vindar i J-komm – katso kuvat!

Snart ska J-komm välja en ny styrelse, och för nästa verksamhetsår har vi tänkt att det även skulle vara bra att tillsätta några extra poster!

Här följer en kort introduktion av styrelseposterna och de tänkta styrelse- och funktionärsposterna:

Till styrelsen 2017 sökes:

Ordförande

The boss. Gör föredragningslistor till möten (en till två gånger i månaden), dvs. vilka saker som ska behandlas under ett möte. Underlag för listor finns. Ordförande för ordet på möten, heh, och ser till att man behandlar alla ärenden. Kan sköta allehanda uppgifter, men har delat ansvar med resten av styrelsen.

 

Sekreterare

För mötesprotokoll, dvs. antecknar under mötet, skickar infomejl, ansvarar för att viktig information går ut på some tillsammans med kommunikatören.

 

Kassör

Ansvarar för föreningens ekonomi: tar hand om konto och handkassa under evenemang, resor, redorgör regelbundet för finanserna, bokför inköp, ansöker om stöd för föreningens verksamhet.

 

Kommunikatör (fd. kommunikationsansvarig)

Uppdaterar J-komms blogg och ser till att föreningen syns på sociala medier, avser Instagram-ansvariga, rekryterar skribenter för bloggen, gör evenemang på Facebook (tillsammans med programansvariga), fixar posters till evenemang vid behov osv.

 

Programansvarig (eller proggis)

Ser till att det ordnas månatliga J-öl (samkväm i redaktionen) och annan form av evenemang och program som ökar gemenskapen i föreningen. Ser till att det finns program på evenemangen, som frågesport, spel, musik och lekar.

 

Nya, tänkta poster (fylls ifall det finns intresse, detaljerna kan diskuteras. Posten kan också förverkligas som funktionär, inte styrelsemedlem)

Årsfestmarskalk

J-komm firade sin första årsfest i fjol, och nästa år fyller föreningen 10 år! Då behövs någon som tar lite extra koll och kommer fram med en vision, samlar ett team bakom sig och ser till (tillsammans med resten av styrelsen) att J-komm får fira fint och att allt flyter felfritt. Det är inte ännu bestämt hur ämnesföreningarnas årsfester kommer att firas i framtiden, det kan hända att de flyttas till våren. Oberoende, ska det planeras i tid om det ska bli ett hejdundrande spektakel!

 

Seminariechef 

Förändringarna som det Stora Hjulet för med sig påverkar även journalistiklinjen och J-komm. Vi måste profilera oss och visa nya studerande vad det innebär att studera journalistik och bli journalist. Därför ska J-komm vara med på ämnesföreningsseminariet i höst och då tänkte vi att det kan vara bra att ha en chef som håller i trådarna för det! Fin erfarenhet, helt säkert.

 

Arbetslivsansvarig 

Främst för att hålla föreningsmedlemmarna på kartan för aktuella händelser inom branschen. Kan vara nyttigt för alla att vår förening har stenkoll på lediga arbets- och praktikplatser, Journalistförbundets verksamhet, viktiga nyheter och omvälvningar i medievärlden. Kan också allmänt hjälpa till i styrelsen, speciellt under höstens yrsel, när det behövs.

 

Funktionärsposter:

Reseledare

Ser till att vårens J-resa blir av. Resemålet för år 2017 är Amsterdam, läs mer om hur vi valt det här. Reseledaren fixar studiebesök, tar reda på förmånligt boende och tar hand om att boka flyg. Man kan gott och väl välja en vice reseansvarig som (mentalt) stöd.

 

Redaktionstomte (lokalansvarig)

Någon som ser till att vårt arbetsutrymme, redaktionen, inte blir en svinstia. Dvs. ansvarar för allmän renlighet och trivsel. Alla (lagliga) metoder är tillåtna. Basically, husalf med förmågan att övertyga andra att städa efter sig.

 

Så om någon av posterna intresserar dig, eller om du vill vara säker att rätt person blir vald till posten, eller om du vill vara en aktiv duktig föreningsmedlem – kom på vårmöte i januari!

Du kan kontakta den nuvarande styrelsen vid frågor. Efter årsskiftet kommer vi att publicera texter om vårt år i styrelsen och varför vi tycker att man ska ställa upp, men mer om det senare!

Hälsningar

Lilian, kommunikationsansvarig 2016

Author: Deleted User

Special user account.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *