J-resa 2017 till Amsterdam

J-resan är ägnad för Journalistföreningens medlemmar och har en självkostnad på ca. 50-250€. Den exakta summan klargörs senare då vi vet hur mycket av de ansökta stöden J-komm får för resan.

År 2017 ska J-komm åka till Nederländernas huvudstad Amsterdam. Vi har röstat fram resmålet med demokratiska medel (och lotteri) på öppet möte tidigare i år. Vi skulle åka till Amsterdam redan i våras, men på grund av uteblivna stöd åkte vi till Stockholm i stället.

En bindande anmälan för resan dyker upp under våren när vi rett ut de ekonomiska aspekterna. Resan sker preliminärt mot slutet av maj.

På resan har vi planerat att besöka landets public service medieföretag NPO (Nederlandse Publieke Omroep) som ligger i Hilversum utanför Amsterdam, även kallad “media city”.  Vi utreder också möjligheten av ett besök till Het Parool, en populär dagstidning i Amsterdam där en före detta utbytesstuderande vid Soc&kom nu arbetar. Vi hälsar säkert också på Soc&koms vänskola Hogeschool van Amsterdam, en yrkeshögskola med en linje för medier och kommunikation. Vi utforskar i mån av möjlighet ett multimedialt projekt som heter Media Lab Amsterdam i samband med skolan.

Vad skulle en studieresa vara utan fritidsbesök? Alla kommer att ha möjlighet att utforska staden i grupper eller för sig själv. Det finns flera museer, butiker, restauranger och barer att uppleva! Vi kunde ta en promenadtur med en lokal guide, åka med kanalbåt eller hyra cyklar. Tulpanerna och dammarna har ryktats vara sevärda.

J-komm har inte ännu valt en reseledare, och alla uppgifter om studiebesök, program, tidpunkt, transportmedel och inkvartering är ännu öppna, så ifall du är intresserad kan du kontakta någon i den nuvarande styrelsen eller komma på vårmötet i januari och ställa upp!

Hälsar Lilian, reseledare 2016 (vi åkte till Stockholm i stället för Amsterdam, läs mer här)

 

amsterdam2_1

 

Author: Deleted User

Special user account.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *