Gallup om styrelseåret: Kassörens mörka hemligheter

I dag är det Stefanie Lindroos, j-trea och J-komms kassör och vice ordförande 2016, som är i tur att svara på några knepiga frågor om sitt stysseår. Håll i hattarna!

1. Vad har varit det bästa med ditt år i J-komms styrelse?

Att gå från att först ha varit ordförande i ett år och fått vara med och lyfta en vacklande ämnesförening från mörkret till att testa på kassörskap för första gången i sitt liv har varit en intressant upplevelse. Ordförandeskapet 2015 var awesome, men det här året har minsann haft sina höjdpunkter också. Att få lära sig att hantera ekonomin för en förening är definitivt en av dem (ja, jag är verkligen inte kung på min egen ekonomi så det här har varit minst sagt lärorikt!) – uppdraget som kassör har gett mig så himla mycket kunnande för framtiden.

Dessutom har jag fått spendera ett år med ett gäng fantastiska typer: Mad Max, Ville som får alla att komma, Some-Lilli och Johanna the master of everything. Det bästa, definitivt. J-resan till Stockholm va också helt jees.

J-resan 2016, på Stockholms unis medielinje woop!

2. Beskriv vad dina uppgifter i styrelsen har varit!

Big reveal: som skattis tar man hand om att det finns pengar. Uppgifterna är väldigt konkreta, vilket jag gillar. Man tar hand om kvitton på allt som inhandlas, betalar några räkningar, besöker banken ibland, skriver lite understödsansökningar till ställen som Kulturfonden och sen i slutet av året gör man ett bokslut. Det här kan låta jätte tungt och jobbigt och som helt för mycket ansvar (så tänkte jag också innan) men vet ni vad? Det här har faktiskt varit ett av de lättaste stysseuppdrag jag nånsin haft! Inte ens att göra bokslut var speciellt jobbigt (okej jag har en bokförarmamma som kanske hjälpte till lite på traven men ändå, ingen kärnfysik där!). Hur som helst ville jag bara säga att jag hade absolut noll erfarenhet av ekonomi innan det här året och ändå överlevde jag, så något hiskeligt svårt kan det här ju inte vara 🙂

3. Hur ser du på förändringen i kandidatutbildningen?


Det är en spännande höst vi har framför oss. Ingen vet hur det kommer att gå för ämnesföreningarna och framtiden känns minst sagt oviss. Men åtminstone jag ser positivt på förändringar – jag tror absolut att de olika ämnesföreningarna kan och ska hjälpa varandra mer än tävla om vem som får flest medlemmar. Dessutom låter det jätte smart att folk får testa på olika huvudämnen innan de måste välja – massor med nya möjligheter!

J-festen 2016, med bästaste Anna the proggis-emerita <3

 

+ Kuriosa eller 3 random fakta om dig.

Jag är semi hundfreak. Vissa kunde tro att det enda jag tänker på är hundar. Men ibland tänker jag faktiskt också på journalistikens framtid.

Min sambo var en gång min j-tutor. Hups.

Jag har hela min studietid gått omkring och påstått att jag kommer att bli färdig på 3 år. Nu ser det ut som att det skiter sig. Men det är helt okej. I guess…

Det var allt för mig, vi ses på årsmöte den 26.1 eller va? Det ryktas om att det bjuds på vin… (!!!)

Till sist men minsann inte minst:

De bästa.

Kram. Steffi 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *