Kesän ensimmäinen kalahuutokauppa on pidetty!

Kevät Gastro-messujen jälkeen meni Apaja-kalahuutokauppahankkeen osalta erilaisten haasteiden kanssa painiskellessa. Haasteita olivat muiden muassa poikkeuksellinen sää ja logistiikan organisointi pari mainitaksemme.

Eilen tiistaina hetki oli kuitenkin otollinen kesän ensimmäisen kalahuutokaupan järjestämiselle. Kalaa oli hieman niukasti tarjolla, mutta pääasia oli, että kauppoja syntyi. Näin saimme jälleen arvokasta tietoa jatkokehitystä varten. Kiitos kaikille mukana olleille!

Kevään aikana kalahuutokauppaan päätettiin tehdä joitakin muutoksia. Tähän asti iltapäivällä järjestetty kalahuutokauppa siirtyi aikaiseen aamuun. Vastedes saalistiedot saadaan aamukuuteen mennessä ja päivän tarjonta julkaistaan mahdollisimman pian sen jälkeen. Ennakkoon tarjouksia on mahdollista jättää 07.30 asti, jolloin reaaliaikainen huutokauppa alkaa. Näin toivomme voivamme parantaa kiireisten ostajien osallistumismahdollisuuksia.

Toinen muutos koskee kaupattavia tuotteita. Vastedes kala myydään pääasiassa pyöreänä tai avattuna, jolloin kalalle saadaan kilohinta. Viimeistään huutokaupan jälkeen ostaja ilmoittaa, mitä haluaa kalastansa tehtävän. Käsittelystä peritään kiinteä, lajikohtainen käsittelymaksu. Koska kaikilla kalastajilla ei ole käsittelymahdollisuutta, julkaisee meklari listan huutokaupassa kunakin päivänä mukana olevien kalastajien käsittelymahdollisuuksista. Filettä haluavan ostajan kannattaa siis valita kalastaja, jolla fileointimahdollisuus on.

Lähiaikoina on mahdollisesti tiedossa myös logistisia muutoksia. Koska kaikki on vielä avoinna, tiedotamme niistä lisää, kun aika on kypsä.

Kommentoikaa rohkeasti, mikäli uusi toimintamalli herättää kysymyksiä tai mielipiteitä! Kaikki palaute on tervetullutta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *