Myllypuron uusi ostari

Myllypuron ostarifoorumin ensimmäinen kokous pidettiin 2.6.2015

Katso keskustelun aiheet ja ideat täältä!

Seuraava kokous ti 18.8. klo 17 Myllärissä. Tervetuloa mukaan!

 

Julkistamistilaisuus 2.6.2015!

Ostoskeskukset julkisina tiloina -tutkimushanke on päättymässä ja tulokset julkistetaan tiistaina 2.6. järjestettävällä bussiretkellä kaupunkitoimittajille. Mukaan on tulossa myös kaupungin virkamiehiä ja arkkitehteja.

Tarkoitus on tilaisuudessa esitellä retkeläisille yhdessä ostaria ja sen tilannetta ja ostarifoorumilaisia sekä tutkimuksessa selvitettyä Myllypuron mallia ostarien uudistamiseksi.

Bussi porukoineen saapuu Myllypuron ostarille n. klo 11.30. Sitten kokoonnutaan asukastalo Myllärissä ja pidetään pieniä puheenvuoroja ja katsastetaan ostaria. Minä esittelen foorumilaisia ja toimittajat saavat kysellä yhteisesti ja erikseen. Bussiretki jatkuu kohti Laajasaloa n. klo 12.20.

Tervetuloa siis mukaan kaikki kynnelle kykenevät Myllypuron ostarista kiinnostuneet!

Samana iltana ti 2.6. klo 18 on sitten Myllärissä ostarifoorumin kokous, jossa jatketaan työpajassa aloitettua yhteiskehittelyä ostarin toimijoiden kesken. Tästä voit lukea työpajan yhteenvedon.

*****************

Työpaja pidetty, Myllypuron ostarifoorumi perustettu!

Lue työpajan yhteenveto!

Myllärissä pidetyssä työpajassa 25.3.2015 esiteltiin tutkimusta ostarin asiakkaista ja yrittäjistä. Tulokset herättivät vilkasta keskustelua ja kommentit olivat linjassa tulosten kanssa. Syitä tyhjille liiketiloille löydettiin ostarin sijainnista ja arkkitehtuurista, pysäköinnistä ja näkyvyydestä, markkinoinnista ja johtamisesta sekä yhteistyön ja yhteisöllisyyden puutteesta.

Näitä ei jääty suremaan vaan päätettiin lähteä parantamaan entisestään jo hyvin palvelevaa ostaria. Perustettiin asukkaiden, yrittäjien ja Cityconin sekä Myllärin ja kirjaston yhteinen Myllypuron ostarifoorumi, joka kokoontuu seuraavan kerran ti 2.6. klo 18 Myllärissä. Tervetuloa mukaan!

Katso tästä työpajassa pitämämme myllypurontyöpajanesitys! Itse tutkimusraportti julkaistaan pikapuoliin.

***************

Työpaja Myllypuron ostarin kehittämiseksi järjestetään keskiviikkona 25.3.2015. Sinne on kutsuttu alueen asukkaita, järjestöjen edustajia ja ostarin yrittäjiä sekä kaupungin palvelujen ja Cityconin edustajia.

Työpajassa perustetaan Myllypuron ostarifoorumi tekemään uudistetusta ostarista entistä parempi. Seuraa tätä sivua ja osallistu keskusteluun!

**************

Myllypurossa tehtiin vastikään täydellinen ostariuudistus, jossa uuden kauppakeskuksen yhteyteen rakennettiin asuntoja ja saatiin näin aikaan kokonainen lähiökeskuksen ajanmukainen uudistus. Tehtäväni on selvittää, miten uudistus onnistuttiin viemään läpi ja miten hyvin Cityconin omistama kauppakeskus ja asukastalo Mylläri sen yhteydessä toimivat ja palvelevat asukkaita. Ajatuksena on soveltaa vastaavia toimintatapoja myös muualla ostareiden uudistamiseksi.

Uudistusprosessi oli pitkä, työteliäs ja monivaiheinen. Tärkeintä oli se, että vanhan ostarin omistajat saatiin yhteistyössä kaupungin ja Cityconin kesken ostettua ulos ja näin siirrettyä omistus uuden kauppakeskuksen rakennuttajan ja operoijan ammattimaiseen hoitoon.

Lopputulos ei kuitenkaan vaikuta täysin onnistuneelta, joten kehittämisen varaa on sekä Myllypuron ostarissa että toimintamallissa, jolla uudistus toteutettiin. Tästä kerään lisää tietoa, jota julkaisen kevään 2014 mittaan tällä sivulla.

Mitä sinä pidät Myllypuron ostarista?

One thought on “Myllypuron uusi ostari

  1. Myllypuron Eläkeläisten valittuna edustajana ja eläkeläisten toivomuksena on, että os.toskeskuksen palvelut pysyisivät vähintäin nykyisen kaltaisina. Myllypuron Eläkeläisten mielestä ostoskeskuksen palvelut ovat kohtuullisia. Toivomus olisi,että saataisiin suutarinliike ja voisiko Mediakirjaston kirjojen lainausaikoja saada pitemmäksi aikaa kuin viikoksi. Terv. Osmo Tolvanen puh 0400-415984

Leave a Reply