Medic – 30 vuotta terveystietoa

Medic on Terkon tuottama kotimainen terveystieteellinen viitetietokanta. Medic on perustettu vuonna 1978, joten tänään se sisältää ainutlaatuisen kolmikymmenvuotisen tietopaketin Suomessa julkaistusta terveystieteellisestä kirjallisuudesta. Tietokannassa on jo yli 90 000 viitettä ja vuosittainen kasvu on 4000 viitettä.

Medic sisältää viitteitä suomalaisista lääke- ja hoitotieteellisistä artikkeleista, kirjoista, väitöskirjoista, opinnäytetöistä ja tutkimuslaitosten raporteista. Tieteellisten lehtien lisäksi artikkeleita valitaan ammatti- ja potilaslehdistä. Artikkeleita valitaan jopa noin 70 lehdestä. Aktiivisten lehtien luettelo on saatavilla Medicin lehtihaku-toiminnon avulla.

Viitteisiin tallennetaan: julkaisun ilmestymistiedot, englanninkieliset MeSH-asiasanat, suomenkieliset MeSH-asiasanat, mahdolliset huomautukset, mahdolliset vapaat asiasanat sekä kokotekstilinkki, mikäli aineisto on saatavilla elektronisessa muodossa.

Medic-tietokanta on nyt vetreä kolmikymppinen! Tietokannan huippumoderni käyttöliittymä tarjoaa uudenlaisen hakukokemuksen, sillä sen käytettävyys sekä haku- ja selailuominaisuudet ovat entistä monipuolisempia. Liittymästä löytyvät nyt mm. SFX- ja RefWorks -linkitykset sekä tiedonhausta muodostuva hakuhistoria. Hakutulokset voidaan mm. lähettää sähköpostilla toivottuun osoitteeseen.

Medic-lisätietoja: http://www.terkko.helsinki.fi/medic/lisatieto.htm

Medic-tietokanta: http://www.terkko.helsinki.fi/Medic/