The Philosopher’s Index – Vertex-palvelun uusin aluevaltaus

“Humanistiset ainekset ovat nyt tulleet osaksi lääketieteellisten tiedekuntien opinto-ohjelmaa, sivistyneeksi lääkäriksi kasvamista.” Arkkiatri Risto Pelkonen Terkon Lux Humana -kokoelman avajaisissa vuonna 2005.

Terkon huippusuosittuun Vertex-palveluun on lisätty The Philosopher’s Index -tietokanta. Se on filosofian ja lähitieteiden viitetietokanta, jonka indeksointi on aloitettu vuonna 1940.

Kiinnostaako lääketieteellinen etiikka ja humanisimi? Bioetiikka? Filosofia? Telelääketieteen uudet ongelmat? Kaikkiin näihin löydät nyt kokonaan uusia lähteitä tutuksi tulleen Vertex-palvelun kautta.

Vertex on lääketieteen ja hoitotieteen johtava tietopalvelu, jossa yhdistyvät viitetietokannat, EBM-tietokannat sekä elektroniset lehdet ja kirjat.

Vertex-palvelu: http://vertex.helsinki.fi/

Lux Humana -kokoelmaan on hankittu korkeatasoista kauno- ja tietokirjallisuutta. Kaunokirjallisuuden osalta on hankittu toisaalta kirjallisuuden ohittamattomia klassikoita sekä toisaalta kirjoja, jotka aiheensa puolesta sivuavat lääketieteen alaa.

Tietokirjallisuutta on hankittu seuraavilta aihealueilta: Filosofia (filosofian historia, etiikka ja tieteenfilosofia), lääketieteen historia, sosiologia, sosiaalipsykologia ja psykologia, teologia ja uskontotiede, kulttuuriantropologia, kulttuurihistoria ja aatehistoria, taidehistoria (kirjallisuus, kuvataide, elokuva, musiikki), taideterapia, esseet, elämäkerrat.

Lux Humana: http://www.terkko.helsinki.fi/lux/