Vertexin OvidSP-hakuliittymässä uutuuksia

Vertex on lääketieteen ja hoitotieteen johtava tietopalvelu, jossa yhdistyvät viitetietokannat, EBM-tietokannat sekä elektroniset lehdet ja kirjat. Vertex-palvelun käyttöliittymänä on käytettävissä innovatiivinen OvidSP-hakujärjestelmä, joka on tuonut lukuisia nykyaikaiselta liittymältä vaadittavia työkaluja Terkon asiakkaiden hyödynnettäviksi. Hakutapoina ovat mm. Basic Search, Advanced Ovid Search ja Find Citation.

Nyt käyttöliittymään on taas lisätty uusia käyttöoptioita:

Jos artikkelin kokoteksti on saatavissa suoraan Vertex-palvelusta, niin viitteessä näkyy automaattisesti suorat linkit HTML Full Text ja PDF Full Text.

Basic Searchin hakutuloksissa on hakusanat korostettuina, tiedonhakijan syöttämät sanat punaisella ja laajemmat termit vihreällä.

Basic Searchin hakutulokset on mahdollista rajoittaa ‘viiden tähden’ tuloksiin Search Aid -osion kautta.

Hakutulokset on mahdollista rajata Current-optioon tietyn vuoden sijasta (esim. 2006-Current).

Hakukentät voidaan räätälöidä itselle sopiviksi, jolloin ne ovat käytössä myös seuraavilla hakukerroilla: Search Fields – My Fields / Show All.

Automaattiset AutoAlert-uutuusseurantahaut voidaan pyytää nyt myös toimitettaviksi neljännesvuosittain.

Näitä uutuukisa Terkon asiakkaat pääsevät hyödyntämään ensimmäisten joukossa keskittämällä tiedonhakunsa Vertex-palveluun, Suomen johtavaan terveystieteelliseen tiedonhakuportaaliin.

Vertex-palvelu: http://vertex.helsinki.fi/