Tutustu Terkon alkuvuoden palveluihin, syksyllä tulossa runsaasti uusia innovaatioita

Kesällä on hyvää aikaa tutustua Terkon tarjoamiin innostaviin uutuuspalveluihin. Tässä makupaloja alkuvuoden uutuuksista:

SearchAdaptor on Terkon uusi palveluinnovaatio. SearchAdaptor on näppärä väline erilaisten tiedonhakujen siirtämiseen useiden tietokantojen välillä.

Esimerkki: PubMedissa on tehty tarkka haku, jonka tulokset voidaan ottaa ulos PMID-numeroiden listana. Tämä syötetään SearchAdaptoriin, joka palauttaa mm. valmiin hakulausekkeen Web of Sciencen ymmärtämässä muodossa. Kopioidaan se ja liitetään tämä WoSin Advanced Search -hakukenttään ja suoritetaan haku. Nyt käytössä on tarkka hakutulos, josta voidaan tehdä bibliometrinen analyysi. Hyvä väline arviointeihin ja rekrytointeihin!

Terkko SearchAdaptor on kaikille avoin palvelu.

SearchAdaptor: http://www.terkko.helsinki.fi/searchadaptor/

*

Terkko tarjoaa asiakkailleen laadukkaimmat tietoaineistot, palvelut ja sovellukset. Jo aiemmin olemme tarjonneet pääsyn Nature Reviews: Life Sciences -lehtiin. Näitä ovat mm. Nature Reviews Cancer, Nature Reviews Genetics, Nature Reviews Immunology ja Nature Reviews Neuroscience.

Nyt Terkon asiakkaat ovat saaneet käyttöönsä myös toivotut ja odotetut Nature Reviews: Clinical Sciences -lehdet. Nämä lehdet ovat:

Nature Reviews Cardiology
Nature Reviews Clinical Oncology
Nature Reviews Endocrinology
Nature Reviews Gastroenterology & Hepatology
Nature Reviews Nephrology
Nature Reviews Neurology
Nature Reviews Rheumatology
Nature Reviews Urology

Vuoden tärkeimmät uudet lehdet on nyt lisätty lehtitietokantaan asiakkaiden iloksi.

JournalNavigator (Nelli)

*

Nature Communications on Naturen uusi monitieteinen ja pelkästään elektronisesti julkaistava lehti. Se sisältää sekä Open Access että tilauspohjaisia artikkeleita. Nyt Terkko on hankkinut asiakkaidensa käyttöön lehden koko aineiston. Siten käytössä on Naturen laaja tuotepaletti: mm. Nature, Nature-brandin muut lehdet (esim. Nature Genetics, Nature Medicine), kaikki Nature Reviews -lehdet ja muita erikoisalojen lehtiä (mm. SciBX, Leukemia, Oncogene, Molecular Therapy jne.).

Kirjoittajille Nature Communications on uusi hyvä mahdollisuus, sillä Nature-lehdestä hylätyt artikkelit voidaan lähettää automaattisesti arvioitaviksi Nature Communicationsiin.

Nature Communications ja muut Nature lehdet JournalNavigator (Nelli)-palvelussa

*

Terkko tarjoaa asiakkailleen kysytyn ja odotetun Thieme Teaching Assistant Anatomy -palvelun. Se on kuvatyökalu, jonka avulla voidaan elävöittää opetustilannetta ja -aineistoja. Palvelu sopii erityisesti esitysten ja kurssimateriaalien tekemiseen.

Thieme Teaching Assistant Anatomy sisältää yli 2000 korkeatasoista värikuvaa. Kuvat tulevat tunnetusta Atlas of Anatomy (Gilroy et al) kirjasta sekä Head and Neck Anatomy for Dental Medicine (Baker et al) kirjasta.

Nyt anatomiaa voi opiskella koska tahansa ja koe samalla kuinka hauskaa se voikaan olla! Opettajat voivat liittää korkeatasoisia kuvia omiin opetusmateriaaleihinsa! Kokeile jo tänään.

Terkko SearchNet kuvatietokannat: http://www.terkko.helsinki.fi/SearchNet/#Kuv

Thieme Teaching Assistant Anatomy (suora linkki): http://www.nelliportaali.fi/link/FIN35438

*

Bibliometriikka – tilastollinen näkökulma tieteeseen – on kuuman aiheen ympärille toteutettu Terkon uusi palvelusivu. Sen kautta on vaivatonta seurata mm. ajankohtaisia artikkeleita ja uutisia bibliometriikasta. Alan keskeisten lehtien uusien artikkeleiden otsikot ovat omana kokonaisuutenaan katsottavissa yhdellä silmäyksellä.

Terkon Bibliometriikka-sivun kautta löytyy myös tietoja bibliometrisistä indikaattoreista ja muuta lisätietoa. Bibliometriikan tärkeimmät tietokannat ja palvelut ovat vain yhden klikkauksen päässä, joten sivu on hyvä lähtökohta analyysien aloittamiseen.

Terkon Bibliometriikka-sivu: http://www.terkko.helsinki.fi/bibliometriikka/

*

Terkon kokoelmiin on lisätty seitsemän keskeistä elektronista kurssikirjaa. Kirjoja voi lukea Helsingin yliopiston ja HYKSin verkossa olevien koneiden kautta tai yliopiston käyttäjätunnuksen avulla etäyhteydellä. Kirjoja voidaan lukea kokoruudun näyttötilassa, sivuja on mahdollista tulostaa ja text selection -työkalun avulla tekstiä voi siirtää toiseen sovellukseen. Sano hyvästit varausjonoille ja lue kurssikirjoja silloin kun se itsellesi sopii!

Gray’s Anatomy for Students

Illustrated textbook of Paediatrics

Larsen’s Human Embryology

Medical Physiology

Rang and Dale’s Pharmacology

Robbins & Cotran Pathologic Basis of Disease

Robbins Basic Pathology

*

Medic on Terkon tuottama kotimainen terveystieteellinen viitetietokanta. Medic on perustettu vuonna 1978, joten tänään se sisältää ainutlaatuisen yli kolmikymmenvuotisen tietopaketin Suomessa julkaistusta terveystieteellisestä kirjallisuudesta. Nyt Medicin viitteiden määrä on ylittänyt jo 100 000:n rajapyykin. Lisäksi vuoden 2011 alusta lähtien Suomen lääkärilehden tiivistelmät ovat luettavissa ja haettavissa Medicissä.

Medic sisältää viitteitä suomalaisista lääke- ja hoitotieteellisistä artikkeleista, kirjoista, väitöskirjoista, opinnäytetöistä ja tutkimuslaitosten raporteista. Tieteellisten lehtien lisäksi artikkeleita valitaan ammatti- ja potilaslehdistä. Artikkeleita valitaan jopa noin 80 lehdestä. Aktiivisten lehtien luettelo on saatavilla Medicin lehtihaku-toiminnon avulla.

Tietokannan huippumoderni käyttöliittymä tarjoaa uudenlaisen hakukokemuksen, sillä sen käytettävyys sekä haku- ja selailuominaisuudet ovat entistä monipuolisempia. Liittymästä löytyvät nyt mm. SFX- ja RefWorks -linkitykset sekä tiedonhausta muodostuva hakuhistoria. Hakutulokset voidaan mm. lähettää sähköpostilla toivottuun osoitteeseen.

Mitä Suomessa julkaistaan lääke-, hoito- ja terveystieteen alalla? Vastaukset löydät ainoastaan Medic-tietokannan avulla, tutustu jo tänään!

Medic-lisätietoja: http://www.terkko.helsinki.fi/medic/lisatieto.htm

Medic-tietokanta: http://www.terkko.helsinki.fi/Medic/

*

Muista kuitenkin myös levätä kesällä, sillä lomien jälkeen Terkko julkistaa taas laajan kirjon uusia mielnekiintoisia palveluinnovaatioita. Seuraa tarkasti Terkon tiedotusta!