Yliopistoyhteys iPadiin ja iPhoneen: lue kirjoja ja lehtiä missä tahansa

Nyt saa yliopiston vpn-yhteyden iPadiin ja iPhoneen! Lataa ilmainen Junos Pulse App Storesta ja lisää siihen uusi konfiguraatio, osoitteeksi laitetaan  https://www.vpn.helsinki.fi/vpnstaff

Sen jälkeen kun valitaan Connect, kysytään HY käyttäjätunnusta ja salasanaa. Sitten vain Safari auki ja Terkon mahtavat palvelut esille!

Esimerkiksi uusittu BookNavigator: http://www.terkko.helsinki.fi/booknavigator/

12 Replies to “Yliopistoyhteys iPadiin ja iPhoneen: lue kirjoja ja lehtiä missä tahansa”

  1. Hei, voi olla etten vain osaa, mutta kun yritin saada ipadini ja tietokoneeni yhdistetty tuohon https://www.vpn.helsinki.fi/vpnstaff, minulla ei ollut siihen oikeuksia. jätettyäni “vpnstaff” osoitteen lopusta pois, pääsin tietokoneella sisään, mutta en ipadilla (olen opiskelija, en yliopiston henkilökuntaa). MIten saisin tuon toimimaan? Olisi loistavaa jos terkon lehtiin pääsisi ipadillä, kiitos mahdollisuudesta!

    1. Kokeilin omalla iPadillani ja toisellakin ja ohjeiden mukaan toimivat molemmat. Pitäisi siis saada kuvassa näkyvä Add-ikkuna auki, johon sitten annetaan nimi (HY-VPN) ja tuo osoite. Opiskelijatunnuksen toimivuudesta kannattaa kysyä suoraan Tiken Helpdeskista (http://www.helsinki.fi/atk/neuvonta/helpdesk/index.shtml), sillä VPN on varsinaisesti heidän palvelujaan.

  2. Hei,

    Saitko Hanna helpeskistä apua ongelmaasi tai keksitkö itse ratkaisun? Minulla on sama ongelma, eli en pääse kirjautumaan sisään..

  3. Moi, Juno asentui ja uusi conf. luonti ok mutta HY -tunnukset eivät kelpaa. Samoilla tunnuksilla kuitenkin juuri kirjauduin Almaan. Mistähän voisi olla kyse?

    Yst.terveisin Mikko

  4. Näemmä ongelma ei ole Juno vaan tuo vpn.helsinki.fi -kirjautuminen, jossa saan myös selaimella viestin että olen epäkelpo?

    M

    1. Tunnuksellasi näyttää olevan opiskelija-profiili ja tämä systeemi on tosiaan tarkoitettu vain HY staffille. Siten homma ei toimi opiskelijoille. Mutta e-kirjat ja e-lehdet saa kyllä auki HY-verkon ulkopuoleltakin, kun menee vaan joko BookNavigatorin tai JournalNavigatorin kautta.

  5. Ai jaa 🙁
    No, täytyy kok tuota Journal navigatoria.
    Kiitos tiedosta!

  6. Junos Pulsen pitäisi toimia nykyään myös opiskelijoille osoitteella https://www.vpn.helsinki.fi/vpnstudent
    Ja se toimii myös useissa Android-laitteissa. Joistain vanhemmista Androideista puuttuu Pulsen vaatimia ominaisuuksia joten se ei toimi vaikka yhteys näyttäisi muodostuvan.

  7. Junos toimi hienosti vuodenvaihteeseen. Vaan eipä enää 1.1.2015? Olen edelleen kyllä staff (dosenttisopimus) ja kaiken lisäksi saan palkankin 5kk vuodessa Yliopistolta (apurahan kierrätän sitä kautta). Missähän on vika?
    Vpn yhteys hämmentävästi toimii kyllä tietokoneelta ja tunnukseni toimivat Terkkosta suoraan.

Comments are closed.