Oletko julkaissut PLoS-lehdissä? Katso täältä, mihin kannattaa seuraava artikkeli lähettää!

PLoS open access -lehdet ovat olleet suursuosiossa suomalaisten tutkijoiden keskuudessa. PLoS ONE on tällä hetkellä ehdottomasti suosituin julkaisukanava. Tämän voi todeta Terkon Scholar Chart -palvelussa valitsemalla ruudun oikeasta laidasta ‘Journals’. Myös PLoS Genetics ja PLoS Medicine ovat menestyneet hyvin.

Nyt PLoS ONEn luoja ja kustantaja Peter Binfield on jättänyt PLoSin ja siirtynyt kehittämään open access -julkaisemisen tulevaisuutta uuden, huippujännittävän julkaisukanavan kautta. PeerJ on uusia käytäntöjä etsivä julkaisu, joka avataan syksyllä 2012. Lehti tarjoaa Lifetime Membershipin alkaen 99 USdollarista, jonka jälkeen lehdessä voi julkaista kuinka monta artikkelia tahansa (jotka siihen hyväksytään). Artikkelit on tietenkin myös mahdollista tallentaa Helsingin yliopiston digitaaliseen arkistoon Heldaan.

PLoS ONE on huima menestystarina, joka on noussut valtavan laajaksi megalehdeksi. PeerJ seuraa varmasti sen jäljessä ja todennäköisesti lähivuosina se on suosituin julkaisukanava Suomessakin. Voit seurata tätä kehitystä tietenkin myös Terkon kautta Scholar Chart -palvelussa.

Voit liittyä Terkon avulla PeerJ-yhteisöön jo nyt klikkaamalla seuraavaa linkkiä ja lisäämällä oman sähköpostiosoitteesi. Siten saat heti tiedon, kun lehti ottaa vastaan artikkelikäsikirjoituksia.

Klikkaa tästä: PeerJ

Scholar Chart