Terkon Scholar Chart uusinut ilmettään

Terkon huippusuositussa Scholar Chart -palvelussa on tehty mielenkiintoisia muutoksia, jotka parantavat palvelun käytettävyyttä entisestään. Nyt uusissa artikkeleissa on mainittu otsikko, tekijä(t), lehti ja ilmestymispäivä. Artikkeleita voi seurata koko maan tasolla tai valita jonkin Suomen viidestä lääketieteellisestä tiedekunnasta. Artikkeliin tulevat mainituiksi automaattisesti ko. yliopiston tekijät, joten Scholar Chart on nyt mainio työväline vaikkapa päättäville elimille oman organisaation julkaisutoiminnan reaaliaikaiseen seurantaan.

Palvelusta löytyy myös entistä helpommin avainsanapilvet (Topics) ja lehdet, joissa organisaation tutkijat julkaisevat (Journals). Yksittäisen tutkijan nimeä klikattaessa löydetään myös tutkijan julkaisuverkosto (Co-Authors) ja julkaisujen aikajana (Publishing Timeline).

Scholar Chart: http://www.terkko.helsinki.fi/scholarchart/

One Reply to “Terkon Scholar Chart uusinut ilmettään”

  1. Hei,
    Onnittelut kiinnostavan palvelun toimittamisesta. Yksi ehdotus pohdittavaksi kuitenkin: Nimi artikkelin tekijänä (esim keskellä 100:n kirjoittajan joukkoa) kertoo vain rajoitetusti tutkijan impaktista. Olisi mielenkiintoista tehdä myös bibliografisia analyysejä, joissa vain ensimmäinen ja/tai artikkelin merkitty vastuukirjoittaja olisi huomioitu. Tai vaihtoehtoisesti muiden kirjoittajien osalta IF pisteet voisi vaikkapa jakaa artikelijn kirjoittajien määrällä. Nythän suuren ja paljon kansainvälistä yhteistyötä tekevän ryhmän tutkimusavustaja voi näyttäytyä tuotteliaampana kuin suuri joukko tiedekuntamme vastuututkijoita yhteensä.

Comments are closed.