Kampuksen julkaisujen Altmetrics-näkyvyys lisääntyy – Terkko syöttää uudet viitteet myös Twitteriin

Metriikka muuttuu kovaa vauhtia tieteessä, enää ei puhuta pelkästään bibliometrisistä viittausanalyyseista, vaan nykyään on tärkeää saada julkaisuilleen myös muuta näkyvyyttä ja sitä kautta vaikuttavuutta tieteen kentällä. Bibliometriikan ja viittausanalyysien sijaan nykyisin puhutaankin Altmetriikasta, jossa mitataan yksittäisen artikkelin saamaa näkyvyyttä mm. sosiaalisen median välineissä, kuten esimerkiksi Twitterissä, Facebookissa ja social bookmarking -palveluissa.

Terkko on jo pitkään syöttänyt automaattisesti Helsinki Academic Medical Center -artikkelit social bookmarkingin tärkeimpiin palveluihin, CiteULikeen ja Connoteaan sekä uutuutena Mendeley-palveluun. Nyt julkaisutiedot syötetään vielä osaksi Terkon Twitter-tiliä, joten kampuksen artikkelit saavat hyvän Altmetrics-näkyvyyden heti alussa.

Twitter on entistä tärkeämpi väline tieteellisen tiedon levittämisessä ja mm. useilla tiedelehdillä on omat Twitter-sivunsa. Näitä löydät lehtien Terkko Navigator -kotisivuilta. Uudet HAMC-viitteet löytyvät paitsi Terkon Twitter-sivulta niin myös hashtagin #HelsinkiAcadMedCent avulla. Jos twiittaat omista julkaisuistasi, niin muista käyttää myös em. hashtagia!

Twitter #HelsinkiAcadMedCent: https://twitter.com/search?q=%23HelsinkiAcadMedCent&src=hash

Terkko@Twitter: https://twitter.com/terkko

Helsinki Academic Medical Center@Mendeley: http://www.mendeley.com/groups/2806851/helsinki-academic-medical-center/papers/

Helsinki Academic Medical Center@CiteULike: http://www.citeulike.org/user/Terkko

Helsinki Academic Medical Center@Connotea: http://www.connotea.org/user/Terkko

Terkko – me teemme kaikkemme.